Hosszú bronzérmes

<p>Hosszú Katinka bronzérmet szerzett 200 m pillangón a barcelonai vizes világbajnokságon. Cseh László 200 vegyesen az 5. helyen végzett.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A női 200 m pillangó döntőjében két magyar is érdekelt volt, a 200 vegyesen világbajnok Hosszú Katinka a harmadik, Jakabos Zsuzsanna pedig a hetedik legjobb idővel került be a fináléba. A 24 éves Hosszú jól rajtolt, végig a harmadik helyen haladt, s végül harmadikként is csapott a célba a kínai Liu és a spanyol Belmonte Garcia mögött. Jakabos Zsuzsanna az 5. helyen végzett.

A férfi 200 m vegyes döntőjébe Cseh László a harmadik legjobb idővel került be, ám végül az ötödik helyen végzett. A pillangó után még a harmadik helyen fordult a magyar úszó, a hátúszást követően negyedik volt, de minimális hátránnyal, mellen is tartotta magát, a gyorsúszásra azonban elfáradt, s ötödikként csapott célba. A világbajnok a várakozásoknak megfelelően az amerikai Ryan Lochte lett, mellette még a japán Hagino Koszuke és a brazil Thiago Pereira állhatott fel a dobogóra. A 27 éves Cseh ebben a számban 2005 óta először maradt le a dobogóról világversenyen.

„Véget ért egy nagy sorozat, de ezzel nem foglalkozom, sokkal inkább az izgat, miért nem ment igazán. Pontosabban az úszással nem volt bajom, mondhatnám, hogy jól is ment, csak éppen lassú voltam” – nyilatkozott Cseh a döntőt követően, hozzátéve, hogy most egy nagyobb pihenőre lesz szüksége. „Talán túl sokat versenyeztem, és telítődtem, most újból fel kell építenem magam, helyreállítani az önbizalmamat. Egyáltalán nem akarom abbahagyni, csak meg kell szabadulnom bizonyos beidegződésektől. Bár még Barcelonában is adódnak feladataim, a vegyesváltó előtt még ott a 100 pillangó, talán azt még le tudom úszni...” – tette hozzá Cseh.

A 200 m mell olimpiai és világbajnoka, Gyurta Dániel a tegnapi középfutamban higgadtan és magabiztosan versenyezve megnyerte a futamát, és a legjobb idővel került a ma esti döntőbe. Gyurta az edzője körüli bonyodalmak (Széles Sándort hazaküldték Barcelonából) kapcsán megjegyezte, ez az ügy semmilyen hatással nincs a teljesítményére. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?