Hosszabb távra építenének csapatot a rimaszombatiak

Rimaszombat |

<p>Első téli edzőmeccsén 3:2-re nyert a&nbsp;harmadosztályú Kalinovo ellen a&nbsp;rimaszombati futballcsapat.&nbsp;</p>

A II. liga keleti csoportjának utolsó helyén telelő gömöriek a következő összeállításban léptek pályára: Bartalos–Vasilko, Petrán, Lacsarak, Morháč–Kuridze, Leandro Silva Lopes, Erik Ľupták, Mazur, Uličný–Kelemen, csereként kapott lehetőséget Wurczell, Miklovič, Vargic és Balogh.

A rimaszombatiaktól távozott két, ősszel gólt sem szerző csatár, Husaník és Trabalík, Püšpöky visszatért Losoncra, és a kapus Olejníktől is elbúcsúztak. Petrusz és Gazda jövője még bizonytalan. Tomáš Jancót szerette volna tavaszra is megtartani a klub, de úgy tűnik, a mozgékony középpályás is távozik.

A szombati edzőmérkőzésen tesztelték a nagyszombati C csapatnak számító FC Horsesből érkezett Bartalos kapust, a fülekiek brazil támadó középpályását, Leandro Silva Lopest, az ukrán Mazurt, a losonciak fiatal csatárát, Kelemen Gergőt, valamint két hazatérő saját nevelésű futballistát, Erik Ľuptákot és Norbert Uličnýt, és a korábban hosszú ideig sérült Wurczellt, aki a DAC játékosa.

Az első félidőben a rimaszombatiak játszottak fölényben, Kuridze lövése után egy öngóllal szereztek vezetést, majd Mazur távoli bombája és Uličný szép akiója után 3:0 volt az állás. A szünet után már kevesebb helyzetük volt a hazaiaknak, a vendégek szépítettek, és az utolsó percekben az egyenlítés is a levegőben lógott.

„Még több játékost szeretnénk kipróbálni, és hosszabb távra, nem csak egy fél szezonra csapatot építeni – mondta lapunknak Domik Attila, a rimaszombatiak sportigazgatója. – Az alsóházban is minél jobb helyezést akarunk elérni, mert ki tudja, vállalja-e minden klub a szereplést az országos szintű II. ligában.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?