Hossa mesterhármasa

New York. A 26 lövésből mind a 26-ot hárító Marty Turco vezérletével 4:0-ra legyalulta ellenfelét a rajt előtt a legnagyobb esélyesek között emlegetett, de azóta váratlanul gyakran megbotló Dallas Stars együttese.

A „szenátor” Marián Hossát (szemben) ünneplik társaiTASR/AP-felvA texasiaknál a csodakapuson kívül az olimpiai ezüstérmes Team USA vezéregyénisége, Mike Modano vitte a prímet: a 9-essel játszó csapatkapitány két gólt és egy gólpasszt jegyzett. A látványosan szenvedő tavalyi bajnok, a Colorado otthon kapott ki a pályafutása második mesterhármasátt szerző Marian Hossa dirigálta Ottawától, a Pittsburgh négy sorozatgyőzelem után – igaz, csak hosszabbításban – vesztett Miamiban, az óriáskacsák pedig ismét begyűjtöttek egy nehezen megszerzett győzelmet.

Az eltávozott Ed Belfourt helyettesítő 27 éves Marty Turco idei második, karrierje hetedik nulla gólós meccsét produkálta, a csapat pedig végre elkezdte ütni a gólokat: ezt az összecsapást megelőzően 1221 lövésből csak hét talált a kapuba. Nem beszélve arról, hogy a texasiak kiválóan védekeztek, az ellenfél mind a hat emberelőnyős helyzetét kihúzták kapott gól nélkül.

A Pittsburgh már a rendes játékidőben vesztésre állt, de Mario Lemieux kilenc másodperccel a lefújás előtt kiharcolta a hosszabbítást, és ezzel a legalább egy pont lehetőségét. A hirtelen halálban aztán Valerij Bure „kivégezte“ a Pingvineket, akik azonban nem voltak túl szomorúak, mert bekasszíroztak egy pontot. Denverben válságjelek mutatkoznak, mert ismét kikapott a Pepsi Centerben a 2001-es Stanley Kupa-győztes.

EREDMÉNYEK: Florida Panthers–Pittsburgh Penguins 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0), gól: V. Bure, Jokinen, Kozlov, Huselius, illetve Daigle, Lemieux, Tarnstrom; Dallas Stars–Vancouver Canucks 4:0 (1:0, 3:0, 0:0), gól: Modano 2, Dahlen, Morrow; Colorado Avalanche–Ottawa Senators 2:5 (0:1, 2:3, 0:1), gól: Nedorost, Vrbata, ill. Hossa 3, Alfredsson, Arvedson; Anaheim Mighty Ducks–Nashville Predators 2:1 (0:0, 1:0, 1:1), gól: Kariya, Sykora, ill. Delmore.

Az NHL legjobb pontszerzői: 1. Mario Lemieux (Pittsburgh) 12 meccs, 8 gól, 21gólpassz, 29 pont; 2. Martin St. Louis (Tampa) 13-9-11-19; 3. Marian Gáborik (Minnesota) 13-10-9-19; 4. Alekszandr Mogilnij (Toronto) 13-8-11-19; 5. Alekszej Kovaljov (Pittsburgh) 12-10-9-19; 6. Mike Modano (Dallas) 14-8-10-18; 7. Doug Weight (St. Louis) 11-5-12-17; 8. Chris Drury (Calgary) 13-6-10-16; 9. Steve Rucchin (Anaheim) 13-4-12-16; 10. Alekszej Morozov (Pittsburgh) 11-7-9-16.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?