Hossa kellemes gondjai

Szlovákia jégkorong-válogatottja pontveszteség nélkül diadalmaskodott a pöstyéni Loto-kupa nemzetközi tornán. Ez várható is volt, hiszen jóval erősebb csapat lépett jégre, mint a korábbi viadalokon. František Hossa vezetőedzővel a háromnapos seregszemléről és a csapatépítésről beszélgettünk.

Marián Hossa Chabot kanadai kapust is megtáncoltatta a jégenTASR-felvétel Az eredménnyel, egészen biztos, elégedett. És a mutatott játékkal?

Azzal is, ez viszont nem jelenti azt, hogy hibátlan teljesítményt nyújtottunk. A hátvédeknek sokkal gyorsabban kellene indítaniuk a támadásokat, elég sok volt a felesleges hátrajátszás. Lelkesedésben viszont nem volt hiányt. A keret tagjai közül senki sem okozott csalódást, az NHL-es hokisok a csapat erősségei közé tartoztak. Az újoncok közül Stanislav Hudec kellemesen meglepett.

A három meccs közül melyik volt a legnehezebb?

Egyértelműen a címvédő kanadaiak elleni zárótalálkozó. A tengeren túliak erős csapattal érkeztek, sokáig nem tudtunk kibontakozni, a hajrában azonban a remek napot kifogó Handzuš jóvoltából sikerült két vállra fektetnünk a juharleveleseket. Természetesen a svájciak elleni nyitómeccs sem volt könnyű, bevallom, tartottunk az ellenféltől, mert a múltban már többször is megtréfált.

A Loto-kupa előtt azt mondta, hogy a csapatépítés szempontjából nagyon fontos lesz a pöstyéni torna. Még nem gondolt a bővebb vb-keretre?

Nem, de azt hiszem, az NHL-es játékosok nagy része biztos tagja lesz a csapatnak. Azért van még kiadó hely, s olyan kellemes gondban leszek, hogy egy-egy posztra két-három jelöltem is van. Azt azért közöltem a fiúkkal, hogy senkinek sincs bérelt helye a válogatottban, s ha valaki jó teljesítményt nyújt a bajnokságban, bekerülhet a keretbe.

ST EXTRALIGA

A pöstényi torna után ma a 34. forduló mérkőzéseivel folytatódik a jégkorong ST Extraliga. A párosítás, 17.00: L. Mikuláš–Žilina, Nitra–Košice, Dubnica–Poprad, Zvolen–Trenčín; 17.30: Slovan–Skalica. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?