Hősiesen küzdöttek

Pozsony. Nem sok babér termett a vendégeknek a bajnokság 22. fordulójában, mindössze a rózsahegyiek tudtak nyerni a Téglamezőn, ami azt jelentette, hogy a Slovan visszaesett az utolsó helyre. Jól megy a játék a Dubnicának, a nagyszombatiakat is vereséggel küldte haza, és egyetlen csapat a mezőnyben, amely tavasszal még veretlen.

A szerb Milorad Bukvics (jobbról) kapura lő a rózsahegyiek elleni bajnoki meccsenTASR-felvételMár nem tudunk mit mondani a Slovanról. Abban ugyanis, ha az ember leírja, hogy rossz, gyönge, ötlettelen, zavaros és beteg, nincs semmi új. Ha pedig valami nem szól semmiről, arról ugyebár írni sem nagyon lehet. De kell a tudósítás. A Ružomberok elleni szombati meccsen is kevés volt a nép, aki kijött, az látta, nem Jokl, Dubovský, Vittek futkos a pályán. Nem bizony. Hanem Polgár, Fodrek, Bednár és mások. Játsszák, amit tudnak. Őszintén. Nyomják a maguk csikorgó, karmoló, brusztos fociját, és hát ez nem a szakma magas iskolája. Jozef Adamec edző a meccs műsorfüzetében olyasmiket nyilatkozott, hogy nemcsak a három pont érdekli a csapatot, hanem a játék is, vonzó, látványos futballt akarnak produkálni saját szurkolóik előtt, és elvárja, hogy a fiúk hősiesen (így, ahogy leírtuk!) küzdjenek az égszínkék színekért. Micsoda szavak! Aztán az lett a vége, hogy se három pont, se jó futball. Küzdés az igen. A maguk módján azonban hiába harcoltak elszántan és hősiesen, ha a legnagyobb csatát a labdával kellett megvívniuk. Újra és századszor igazolták, nem tudnak passzolni, borzalmasan indítanak, aminek következtében képtelenek komolyabb összjátékra. Erősek voltak, talán gyorsak is, kötélhúzásban a közeli Polushoz rántották volna ellenfelüket, csak hát itt futballozni kellett. Játékosságban picikét gyengébbek voltunk – mondta a tréner, majd hozzátette: a fiúk nem mertek játszani. Hát ez az. Tudjuk, csak a hiányosan képzett labdarúgók félnek játszani. A Slovan az első félidőben masszív erőfutballal uralta a mérkőzést, a megszeppent, bátortalan ellenfél ilyen értelemben nem tudta felvenni a ritmust, védekezésre kényszerült, gólokat kaphatott volna. Nem kijátszott helyzetek után adódtak lehetőségek a hazaiak előtt, hanem amolyan véletlenszerű akciók során. Onofrej, Šlahor és Hornyák is hibázott. A szerb Bukvics viszont nem, egy ívelt szabadrúgás után fejjel szerzett vezetést (előtte Urban a felső lécet találta el). Egészen másként alakult a helyzet a második félidőben. Határozottabbá váltak a játékosságban, egyénileg jobb vendégek, keményítettek a párharcok során, s ez érzékenyen érintette a hazaiakat. Kaptak is két gólt: előbb Pospíšil volt eredményes egy szögletrúgás után, majd Rzeszoto kapus a hálóba ejtette Sapara 30 méterről ívelt labdáját.

Slovan Bratislava–Ružomberok 1:2 (1:0)

Góllövő: Bukvics (25.), ill. Pospíšil (49.), Sapara (78.). Játékvezető: Vlk, 1600 néző. Sárga lap: Polgár, Onofrej, ill. Žofčák, Jelšic, Pospíšil. SLOVAN: Rzeszoto–Krško, M. Suchý, Polgár, Hornyák–Takáč (52. V. Bednár), Obšitník, Fodrek (79. T. Sloboda), Onofrej–Šlahor, Bukvics. RUŽOMBEROK: J. Mucha–Školník, Helbich, Pospíšil, Božok–Sapara, Zošák, R. Urban (84. Jurčo), Žofčák–Števko (73. Latiak), Jelšic (90. Had).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?