Horvátország nyerte a világbajnokságot

Lisszabon. A portugál fővárosban tegnap este a horvát–német döntő-vel befejeződtek a 18. férfi kézilabda-világbajnokság küzdelmei, az elsőséget a horvátok szerezték meg. A 3. helyért játszott találkozón a címvédő Franciaország biztosan győzött Spanyolország ellen, és ezzel bronzérmes lett. Magyarország a 6.

Lisszabon. A portugál fővárosban tegnap este a horvát–német döntő-vel befejeződtek a 18. férfi kézilabda-világbajnokság küzdelmei, az elsőséget a horvátok szerezték meg. A 3. helyért játszott találkozón a címvédő Franciaország biztosan győzött Spanyolország ellen, és ezzel bronzérmes lett. Magyarország a 6. helyen végzett, s biztosította részvételét a 2004-es athéni olimpián.

Szombaton az 5–8. helyért rendezett mérkőzésen Magyarország drámai küzdelemben kétszeri hosszabbítás után 34:33 (11:12, 25:25, 27:27) arányban győzött Jugoszlávia ellen, és ezzel eldőlt, hogy a magyar együttes részt vehet az athéni nyári játékokon. A magyar férfi kézilabda-válogatott utoljára 1992-ben Barcelonában volt olimpiai résztvevő. Tegnap az 5. helyért játszott találkozón már kevesebb siker kísérte a magyarok szereplését: Oroszország–Magyarország 30:25 (16:11). A találkozónak a presztízsen kívül nem volt komolyabb tétje – ez meglátszott a színvonalon –, hiszen mindkét gárda szombati sikerével már teljesítette célját és bebiztosította az athéni olimpiai részvételt. A magyarokat a visszavágás reménye is fűtötte, az oroszok ugyanis a nyitónapon 31:30-ra legyőzték őket. A második játékrészben az orosz együttes már 23:16-ra is vezetett, és a kezdeményezést végig nem engedte ki kezéből. A magyar együttesnek nem volt esélye a győzelemre.

Skaliczki László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya csapata szereplését így értékelte: „A csapat mérkőzésről mérkőzésre jobb formában játszott, és éppen a legfontosabb szakaszban, a középdöntőben, majd a folytatásban mutatta meg értékeit. Gratulálok a játékosaimnak, büszke vagyok rájuk. A célkitűzést teljesítettük, ott leszünk az athéni olimpián. Nehéz volt felkészülni az oroszok elleni helyosztóra, többen sérüléssel küszködtek, s a mérkőzés egy rövid szakaszát kivéve nem tudtuk megoldani a feladatot. Összességében örülök a 6. helynek, s leginkább annak, hogy jövőre Athénban ott lehetünk az ötkarikás játékokon.”

Fennakadt a doppingvizsgálaton Gohar Gohar, az egyiptomi kézilabda-válogatott játékosa. Azt egyelőre nem közölték, milyen tiltott szert fogyasztott. Gohar kétéves eltiltásra számíthat. A vb-n összesen száz ellenőrzést tartottak, s az eddig kielemzett 88-ból ez az egy hozott pozitív eredményt.

EREDMÉNYEK – elődöntő: Horvátország–Spanyolország 39:37 – kétszeri hosszabbítás után (26:26, 9:14), Németország–Franciaország 23:22 (11:10). A 3. helyért: Franciaország–Spanyolország 27:22 (16:11). Döntő: Horvátország–Németország 34:31 (20:18).

Az 5. helyért: Oroszország–Magyarország 30:25 (16:11), legtöbb gól: Rasztborcev 9, Tucskin 7, ill. Nagy, Perez 7-7. A vb gólkirálya a magyar színekben játszó Perez Carlos lett, 64 találattal. (MTI, SITA, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?