Horváth Csaba mellékvágányon

SZABÓ ZOLTÁNHorváth Csaba 2013 nyarán a Zaglebie Lubin együttesétől került a lengyel élvonalban szereplő Piast Gliwice futballcsapatához. Másfél évig a gárda kulcsemberei közé tartozott az egyszeres válogatott hátvéd, ám az őszi idény hajrájában kikerült a kezdőből.

SZABÓ ZOLTÁN

Horváth Csaba 2013 nyarán a Zaglebie Lubin együttesétől került a lengyel élvonalban szereplő Piast Gliwice futballcsapatához. Másfél évig a gárda kulcsemberei közé tartozott az egyszeres válogatott hátvéd, ám az őszi idény hajrájában kikerült a kezdőből. A 32 esztendős középső védővel beszélgettünk.

Mi az oka, hogy az utóbbi időben csak a cserepadot koptatja?

Ezt én is szeretném tudni. Az őszi szezon végéig állandó helyem volt a védelem tengelyében. Angel Perez Garcia edző – egykoron a Real Madridban focizott – gyakran dicsérte a játékomat. Általában a fiatal lengyel Kornel Osyrával szerepeltem a hátvédsor közepén. Szeptemberben Hebert személyében brazil védő érkezett, aki egyre több lehetőséget kapott, és novembertől a spanyol tréner a drága új szerzeményt favorizálja. Így nekem jutott a Fekete Péter. Az is bizonyítja, hogy nem a játékommal volt baj, hogy egy 5:0-ra megnyert kupameccs után kerültem ki a csapatból.

Két márciusi tétmeccsen viszont újra kezdő volt, egyen pedig csereként lépett pályára.

A sereghajtó Bydgoszcz ellen a sárga lapok miatt hiányzó Osyra helyett jutottam szóhoz. Nem játszottunk rosszul, de 2:0-ra kikaptunk. A Zawisza a télen szinte egész keretét kicserélte, és tavasszal még veretlen. A Podbeskidzie elleni 2:1-re elvesztett hazai kupameccsen Garcia edző Hebertet pihentette, s én játszottam a helyén. Azóta viszont minden visszazökkent a régi kerékvágásba, a Górnik Zabrze csapatával vívott bajnokit (2:2) már újra a cserepadról néztem. A múlt pénteki, a krakkói Cracovia otthonában vívott, 3:1-re elvesztett bajnokin megsérült a balhátvédünk, a helyére én álltam be. Nem adom fel, vissza akarok kerülni a kezdőcsapatba.

Mi a klubvezetők elvárása?

Egyértelmű célunk, hogy az alapszakaszt az első nyolc között zárjuk, mert akkor a mezőny kettéválasztása után nyugodtan focizhatnánk. Jelenleg a tizenegyedik helyen állunk, két ponttal vagyunk lemaradva a gdanszki Lechiától és hárommal a Podbeskidzietől. Bízom benne, hogy a hátralevő hat forduló alatt ledolgozzuk a hátrányunkat.

Mikor jár le a szerződése?

Június végén, de a vezetők már jelezték, azt szeretnék, ha továbbra is náluk maradnék. Még nem döntöttem el, hoszszabbítok-e, mert elsősorban játszani akarok. Már öt éve Lengyelországban játszom, az is elképzelhető, hogy hazatérek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?