Horvát sztáredző érkezik

Kassa/Pozsony. Zajlanak az események a honi vízilabdasportban. Hétfőtől Kassán edzőtáborozik – a magyar ligaválogatottal – a szlovák együttes. Tegnap este a Hernád-parti városban kihirdették az Év legjobb pólósait, majd bejelentették, hogy négy éven át a horvát Dragan Matutinovics lesz a szövetségi kapitány.

A horvát Dragan Matutinovics (balról az első) megtekintette a szlovák pólóválogatott tegnapi edzésétTASR-felvételAz utóbbi, meglepő hírrel kapcsolatban Eduard Prelovský, a Szlovák Vízilabda Szövetség elnöke a következőket nyilatkozta lapunknak: „Már korábban felvettük a kapcsolatot az 51 éves, 20-szoros jugoszláv válogatott horvát szakemberrel, aki a barcelonai olimpián (1992), a perth-i világ- (1991) és az athéni Európa-bajnokságon (1991) ezüst-, a sheffieldi kontinensviadalon (1993) pedig bronzérmet szerzett a spanyol csapattal; a Splittel, valamint a Pireusszal pedig bajnokságot nyert. Szóban megegyeztünk, a négyéves szerződést a január 4-én kezdődő olaszországi világbajnoki selejtező után írjuk alá. Ott szeretnénk lenni a 2005-ös montreali vb-n és a pekingi olimpián. Ha az imperiai kvalifikáción nem járnánk sikerrel, annál nagyobb szükségünk lesz a Szaúd-Arábiából érkező, világhírű spliti szakemberre. Ondrej Gajdáč továbbra is a felnőtt válogatott trénere marad; Dragan Matutinovics az A-csapaton kívül még a korosztályos együttesekre is felügyel.”

Az egyik, magát megnevezni nem kívánó honi pólóedző szerint nem a legjobb megoldás horribilis összegért külföldi edzőt szerződtetni, ugyanis emiatt még kiélezettebb lehet a helyzet. Annál is inkább, mert a sportág már évek óta komoly anyagi nehézségekkel küszködik…

A budapesti edzőtáborozást követően hétfőtől ma estig Kassán készül a szlovák gárda, ezúttal a magyar ligaválogatottal, melyben az athéni olimpián nem szerepelt játékosok kaptak helyet.

Amint az várható volt, a spanyol Barceloneta gólerős játékosa, a kassai Karol Bačo lett a 2004-es év legjobb vízilabdázója, aki csapatával megnyerte a spanyol Szuperkupát. A nagy esélyes Barcelonát győzték le 6:5-re, s négy góljával ő volt a meccs hőse. Hosszú idő után ismét kihirdették az Év hetesét: Michal Gogola (Tourcoing, francia)–Peter Nižný, Karol Bačo, Nagy Sándor, Gyurcsi Géza (Nice, francia), Milan Cipov (Marseille), Jozef Hrošík (Nice). A szurkolók internetes ankétján a kassai Veszelits Péter (SPA Madrdi) kapta a legtöbb szavazatot.

Mennyibe kerül?

Egy biztos, nem kis összegért szerződtették az ismert horvát szakembert. Eduard Prelovský annyit azért elárult: Dragan Matutinovics fizetését jobbára szponzori adományokból kaparják össze, a szövetségnek évente 300 000 koronába kerül majd… (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?