Hollywoodi sztori Dortmundból

<p>Két olyan mérkőzést játszottak kedden, amelyek miatt érdemes nézni a labdarúgó Bajnokok Ligáját. A Dortmund–Málaga és a Galatasaray– Real Madrid negyeddöntő is 3:2-re végződött, Dortmundban ennek a hazaiak, Isztambulban a vendégek örülhettek.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A Dortmund–

Málaga mérkőzés alighanem a klasszikusok közé is bekerül. A hazaiak nem tudták a Bundesligában megszokott focijukat hozni, csak néha láttunk egyérintőzést, lyukra futtatást, pimasz megoldásokat. S ez a Málaga érdeme, a spanyolok – tele rutinos játékossal – nem hagytak teret a dortmundi tiniknek a futásra, ezzel meg is bénították a sárga-feketéket. S ami még fontosabb: villámgyorsan váltottak át támadásból védekezésbe, veszélyes helyzeteket teremtve a német kapu előtt.

A Málaga teljesítményéről mindent elmond, hogy a Dortmund – bár szinte az egész mérkőzés folyamán kiesésre állt – nem tudott folyamatos nyomást kialakítani a spanyolok kapuja előtt. Másfelől: a Borussiának így is volt legalább három százszázalékos ziccere, de mind kimaradt (Mario Götze ezúttal is csődöt mondott). Sokáig 1:1-re álltak a csapatok, majd jött a pokoli hajrá. A 82. percben a csereként beállt Eliseu tolta az üres kapuba a labdát – a Dortmundnak ekkor két gól kellett a továbbjutáshoz. A rendes játékidő leteltekor ugyanez volt a helyzet, aztán következett a 91., majd a 93. perc, két beívelés, két hazai gól, 3:2, a stadion pedig szinte felrobbant örömtől.

„Mindnyájan a szívinfarktus közelében jártunk” – mondta a meccs után Jürgen Klopp, a Borussia edzője, aki szerint az ilyen meccsek mutatják meg a futball pozitív oldalát. A német edző is a szimpatikus arcát mutatta, azonnal kitért arra, hogy mennyire sajnálja a Málaga játékosait. A Málaga tulajdonosa nem osztotta Klopp véleményét a futball szépségéről. „Igazságtalanság és rasszizmus történt” – értékelt Abdullah Bin Nasser Al-Thani. A sejk alighanem arra célzott, hogy a Dortmund harmadik gólja szabálytalan körülmények között esett. Valóban: a 93. percben lezajlott akció során két alkalommal (!) is lesen találta a labda a Dortmund valamelyik játékosát, például a góllövő Santanát. Mindez csak azért nem volt feltűnő, mert a Málaga második gólja is lesről született…

Lenne tehát miért szapulni ismét a bírókat, mi azonban búcsúzzunk ettől a meccstől Neven Szubotics gondolataival. A Borussia szerb védője Klopphoz hasonlóan nagyon sajnálta az ellenfelet. Nem csoda, ő testközelből láthatta a vendégjátékosok összeomlását a meccs utolsó pillanataiban. „Olyan volt ez, mint egy hollywoodi történet, szerencsére hollywoodi végkifejlettel. Most pedig elmegyünk sörözni” – foglalta össze mondandóját a futballista.

Sörözhettek a Real Madrid játékosai is, akik a hazai 3:0 után 3:2-re kikaptak a Galatasaraytól, így 5:3-as összesítéssel jutottak be a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában (sorozatban harmadszor). Érdekesség, hogy a két csapat 2001-es BL-negyeddöntőjében ugyanezek az eredmények születtek – csak akkor a török győzelmet követte a Real Madrid hazai fordítása.

Ezúttal csak látszólag volt sima ügy a meccs a Real Madrid számára. José Mourinho nem véletlenül említette a mérkőzés előtt, hogy ötvenezer ember ellen kell majd játszaniuk. A Real a félidőben 1:0-ra vezetett, azonban a szünet után a Galata 3:1-re meg tudta fordítani az állást (a két elefántcsontparti, Eboué és Drogba csodálatos gólokat szerzett). Meleg pillanatok lehettek azok a madridi kispadon: „Akkor már elhittem, hogy továbbjuthatunk” – mondta a meccs után Fatih Terim, a törökök edzője. De nem jutottak tovább, az utolsó percben Cristiano Ronaldo belőtte második gólját, összesen a tizenegyediket az idei sorozatban, amivel első a gólvadászok között. S ezzel a papírforma is bejött: a Dortmund mellett a Real Madrid jutott be a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?