Holland átok ül a cseheken?

Úgy tűnik, nyugati szomszédunk kihúzta a gyufát a hollandoknál. Kikapott tőlük a vb-selejtezőn, és a szerdai Manchester–Sparta BL-találkozón is az „oranges” csatára, van Nistel-rooy mattolta a cseheket.

Ibrahimovic (középen) oroszlánrészt vállalt a Juventus Bayern München felett aratott labdarúgó BL-találkozó sikerébenReuters-felvételNemrégiben a Milan adta elő a „mindig 1:0-ra nyerek” című számot a Bajnokok Ligájában, most a Juventus domborít ezzel a produkcióval, négy meccs után 12 ponttal és 4:0-s gólkülönbséggel már biztos csoportelső és továbbjutó. „Azért vagyunk ilyen helyzetben, mert keményen dolgozunk” – mosolygott a Juve mestere, Fabio Capello a Bayern elleni győztes meccs után. „Ugyanazt mondhatom, mint a torinói összecsapásunk után – szomorkodott a túloldalon Felix Magath. – Jól kezdtünk, az első félidőben be kellett volna találnunk, de nem sikerült, és ez később elvette az önbizalmunkat. A végén kaptunk egy szerencsétlen gólt. Már nem lehetünk csoportelsők, saját kezünkben van a sorsunk a továbbjutást illetően.” Az edző ráncait Andreas Görlitz kiesése is szaporíthatja – a védő keresztszalag-sérülése miatt fél évig biztosan nem állhat a bajorok rendelkezésére.

Kijevben a találkozó elején úgy tűnt, komoly zakóba szaladhat bele a Real Madrid, a sztáralakulatnak azonban volt tartása, s a 2:0-s hátrány ellenére is 2:2-vel zárta a félidőt, majd a találkozót is. „Kicsit persze csalódott vagyok, hiszen gyorsan kétgólos vezetést szereztünk, de mindannyian láttuk, hogyan játszott a Madrid, kevés csapat képes így felállni. – mondta Szabó József, a Dinamo magyar származású vezetőedzője.

„Két helyezkedési hiba miatt kaptuk a két gólt, de felpörgettük a tempót, s megmutattuk az erőnket. Mindenki láthatja, meccsről meccsre javul a formánk – említette büszkén a túloldalon Mariano García Remón.

Az Old Traffordon most is Ruud van Nistelrooy volt a sztár, a holland csatár négyszer talált a hálóba. „A társaim segítsége nélkül nem lőhettem volna négy gólt. Remekül játszottunk, és a fiúk nagyon jól figyeltek a mozgásomra.” František Straka, a Sparta edzője nem titkolta csalódottságát az eredmény láttán. „Mindenki láthatta, nem csak védekezni jöttünk Angliába. Kis szerencsével jobban megnehezíthettük volna ellenfelünk dolgát. Sajnos nagy egyéni hibák után kaptuk a gólokat, ráadásul két manchesteri találat is vitatható körülmények között született”. Nagyobb veszteség a prágaiaknak, hogy elveszítették karmesterüket. Karel Poborský két sárga lap után mehetett idő előtt zuhanyozni, és hiányozni fog csapatának a soron következő találkozón. Az angol közönség egyébként tapssal díjazta a cseh játékos teljesítményét, aki egykoron a „vörös ördögök” színeiben is futballozott. (ns, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?