Hol a csapatunk?

Pozsony |

<p>Február közepén előkészületi mérkőzésen a DAC 4:4-es döntetlent játszott az Artmediával. Az Artmedia 4 gólja a bajnokin is megvolt, a DAC-drukkerek pedig már nemcsak Attilát, hanem az egész csapatot keresték. Nehéz megfelelő kifejezést találni arra, amit a DAC szombaton produkált. Értékelhetetlen teljesítmény, nem létező hátvédsor, csak egy csapat volt a pályán - ezt mind elmondták már sokkal, de sokkal jobb játék után is.</p>

Novota a DAC kapujában akkor sem lehetett volna kiszolgáltatottabb helyzetben, ha a tíz mezőnyjátékos helyett tíz fát kellett volna kerülgetniük a ligeti futballistáknak.

Pedig minden adott volt egy ideális focidélutánhoz - tavaszias napsütés, hun lovasok, helikopteren érkező sárga-kék DAC-sas, tomboló szurkolótábor, micsoda álom, micsoda mámor, s a meccset ráadásul egy ország láthatja a tévéközvetítésnek köszönhetően… Hát most egy ország értetlenkedhet, mit is keres a DAC a Corgoň Ligában. (A labdát -mondanák a cinikusok.)

Kapura tartó lövések aránya: 1:10, mellé: 2:7, végeredmény: 0:4. És lehetett volna 0:5, 0:6 vagy 0:7 is, ha az Artmedia úgy akarta volna.

„Elvehetitek a jelképeinket, de sosem vehetitek el a magyar büszkeséget! Barroso, csinálj valamit“ - állt a DAC-drukkerek angol nyelvű transzparensén. A csapatra viszont senki nem lehet büszke, és kérdés, tud-e ezzel csinálni valamit Werner Lorant.

A DAC edzője szerint nem ennyire rossz ez a gárda, csak néhány játékos könnyelműen állt a meccshez. „Azt hiszik, elég csak kimenni a pályára, és azzal már nyertek is! Azt hiszik, nem kell futni, elég csak egy helyben állni! Ilyen még egyszer nem fordul elő!“ - csattant fel Lorant, majd a Pinte Attilát érintő kérdésekre ugyanilyen kemény hangon válaszolt: „Mindig csak Pintével jönnek! Pintét már el kell felejteni!“

Csakhogy Pintét még nagyon sokszor fogják emlegetni Dunaszerdahelyen, ha a DAC-védelem így folytatja. Ne kisebbítsük az Artmedia érdemeit, remekül felkészültek a meccsre, jól kihasználták ellenfelük gyenge pontjait, fiatal, gyors csapatuk van, Czinege pedig remek játékmester - de ezt a DAC-ot úgy verték meg, hogy meg sem izzadtak. Majtán két méterről rúgott gólt, Sylvestr egyről, Czinege háromszor megnézhette, hová lő Mráz beadása után, és Mráz ötméteres körzetében sem volt hátvéd, amikor egy gyönyörű kapáslövéssel megszerezte élete első bajnoki gólját.

„Pinte Atti! Pinte Atti!“ - skandálták a drukkerek. „Hol a csapatunk? Hol a csapatunk?“ - kérdezték később, aztán Lorantnak köszönték az élményt: „Werner Lorant, danke schön!“
Végül kínjukban elkezdték biztatni azt a csapatot, amelyik futballozott: az Artmediát. A negyedik vendéggólt állva tapsolta meg a dunaszerdahelyi közönség, s vastaps kísérte le a pályáról a ligetieket. Egy hét múlva Zsolnára utazik a DAC - nem mernénk fogadni rá, hogy megússzák egy ötössel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?