Hokimeccsek a focipályán

hoki.a focin

A Slovan, a kassai, a trencséni és a zólyomi hokicsapat is jégre lép a Nemzeti Futball-stadion ideiglenes jégpályáján a Kaufland Winter Games 2023 keretein belül, de egy cseh bajnokira is sor kerül Pozsonyban a hétvégén.

„Sokat álmodoztam róla, hogy ez a tervem megvalósul, és nagyon örülök, hogy most itt állhatunk egy olyan hétvége előtt, amely minden képzeletet felülmúl. Ez lesz a hoki és a Slovan 100. évfordulójának ünnepe. Egy ilyen klub megérdemli az eseményt, ahogy a szurkolók is, akik a világjárvány miatt két évig szenvedtek és a jubileum ünneplése is csúszott. Örülnék, ha minél több szurkoló érkezne a focistadionba jégkorongot nézni. Szeretnénk örömet okozni a gyerekeknek is, akik a pandémia alatt a számítógépek előtt ragadtak. Szeretnénk visszaadni az örömüket és újra mosolyogni látni őket” – nyilatkozta az esemény sajtótájékoztatóján Marián Bezák szervező.

A hivatalosan pénteken kezdődő rendezvény csütörtökön egy 0. napi eseménnyel, az ifi extraliga 29. fordulójának Slovan–HOBA Bratisla- va meccsével vette kezdetét, amelyet a hazai csapat 4:1-re nyert meg. Ma 12 órától a fiatalabb diákok lépnek először jégre. A Slovan és a HK Ružinov 99 felkészülési találkozója után 18.30-tól viszont már a cseh extraligás Třinec és a Kometa Brno csap majd össze. Szombaton 11 órától a junior extraligában szereplő Slovan a Dukla Trenčínnel méri össze erejét, majd 18.30-tól jön a felnőtt trencséni csapat és a Zvolen bajnoki meccse. Vasárnap kettőkor a Slovan és a Sparta Praha öregfiúi játszanak egy bemutató mérkőzést, majd 18.30-tól a Winter Games főmeccse, a Slovan Bratislava–HC Košice zárja az eseményt. Erre a találkozóra már csütörtökig a legnagyobb hazai fedett csarnok befogadóképességénél több jegyet adtak el, így garantált az új szlovákiai nézőcsúcs. A felvezető találkozókra viszont ingyenes belépést biztosítanak a szervezők.

„Remélem, hogy ez az ünnepi alkalom sok nézőt vonz majd és ezzel növekszik a Tipos Extraliga népszerűsége is” – bizakodott a Slovan tulajdonosa, egyben a Szlovák Jégkorongszövetség (SZĽH) végrehajtó bizottságának tagja, Rudolf Hrubý.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott Winter Games idei nagykövete a Slovanban is megforduló olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok Václav Nedomanský.

A szervezők dolgát nem könnyítette meg a tavaszi időjárás, de ennek ellenére úgy gondolják, hogy még az eső sem akadályozhatja meg a rendezvény sikerét. „Szeretnék köszönötet mondani a cseh hokitársadalomnak is, hogy elfogadták a meghívásunkat és az erőfeszítéseikért is hálásak vagyunk, mert nem volt egyszerű megvalósítani, hogy a Třinec és a Kometa itt legyen, többek között a pályaválasztói jogaikat is fel kellett ezért cserélniük. Szintén köszönet jár a kassaiaknak, a trencsénieknek és a zólyomiaknak is. A hokiért akarunk tenni, szeretnénk felépíteni valamit. Ez az első év, de nem az utolsó” – utalt a Winter Gamest övező hosszabb távú tervekre Marián Bezák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?