Hingis-Capriati döntő

Melbourne. Hingis–Capriati női döntő lesz az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A férfi finálé egyik résztvevője a svéd Johansson lett. Szlovákiát Daniela Hantuchová képviseli a legjobbak között: Sanchez-Vicarióval női párosban döntős.

18.jpg#Martina mosolya. Következhet a döntő.##TASR/EPA-felvétel##leftAz 1997 és 1999 között háromszor diadalmaskodó, a legutóbbi két alkalommal pedig a döntőben veszítő svájci Martina Hingis ismét a női egyes fináléjába került, 1 óra 40 perc alatt legyőzte Szeles Mónikát. Az amerikai 1991-ben, 1992-ben, 1993-ban és 1996-ban volt első Melbourne-ben.

Martina Hingis: – Az elmúlt hónapokban többször is feltettem magamnak a kérdést: nyerek még valamikor egyesben Grand Slam-tornát? Kétségeim voltak, hiszen legutóbb három évvel ezelőtt, éppen Melbourne-ben győztem. Most azonban már újra hiszek ebben, s ez nagyszerű érzés. Arra törekedtem, hogy én irányítsam a labdameneteket. Szeles Mónika: – Mindig örülök annak, ha eljutok az elődöntőig, de természetesen most szomorú vagyok a vereség miatt. A fontos pontoknál sokat hibáztam, s ez döntőnek bizonyult.

A címvédő amerikai Jennifer Capriati 1 óra 37 perc alatt nyert a belga Kim Clijsters ellen, s szombaton Martina Hingisszel találkozik. Sokatmondó adat a mérkőzésről, hogy a címvédő 8, míg riválisa mindössze 1 nyerő ütéssel vétette észre magát. Ugyanakkor Clijsters 11, míg Capriati 7 önhibát vétett.

Jennifer Capriati: – Nehéz mérkőzés volt, sokat futottunk. Pénteken pihenhetek, így tökéletes állapotban leszek a szombati döntőre, bár a múlt hét óta kisebb csípősérüléssel bajlódok. A finálét én várom esélyesebbként, mivel tavaly sikerült győznöm. Ez új helyzet a számomra, egy évvel ezelőtt még Martina volt a favorit. Kim Clijsters: – Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt, de így is szép emlékekkel távozom Melbourne-ből. Korom (18 éves - a szerk.) miatt még sok lehetőségem lesz a javításra.

Thomas Johansson 2 óra 50 perces mérkőzésen legyőzte a cseh Jiří Novákot, s elsőként jutott a férfi egyes vasárnapi döntőjébe. A 16. helyen kiemelt svéd játékos ellenfele a pénteki Haas (német, 7.)-Szafin (orosz, 9.) párharc győztese lesz.

Thomas Johansson: – Életem egyik legnagyobb álma valósult meg! Nagyon ideges voltam, mert még sohasem játszottam elődöntőt GS-tornán. A megnyert játszma után kicsit kiengedtem, de szerencsére még időben sikerült váltanom.

EREDMÉNYEK

Elődöntők. Női egyes: Hingis (svájci, 3.)–Szeles (amerikai, 8.) 4:6, 6:1, 6:4; Capriati (amerikai, 1.)–Clijsters (belga, 4.) 7:5, 3:6, 6:1. Férfi egyes: Johansson (svéd, 16.)–Novák (cseh, 26.) 7:6, 0:6, 4:6, 6:3, 6:4. Női páros: Hingis, Kurnyikova (svájci, orosz)–Raymond, Stubbs (ausztrál) 6:7, 6:1, 6:0; Hantuchová, Sanchez-Vicario (szlovák, spanyol)–Martinez, Serna (spanyol) 7:5, 6:2.

Negyeddöntő, vegyes páros: Ullyet. Hantuchová (zimbabwei, szlovák)–Bryan, Srebotnik (amerikai, szlovén) 3:6, 6:3, 7:6.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?