Hihetetlen érdekességek a DAC történelméből

dac

A dunaszerdahelyi labdarúgócsapat már évek óta a Fortuna Liga élmezőnyébe tartozik, ezúttal azonban a csapat múltjába néztünk vissza, és gyűjtöttünk össze érdekes statisztikákat.

A DAC csapata a 2020/21-es szezonban érte el az eddigi legjobb teljesítményét, ebben az idényben a második helyre futottak be, előtte pedig zsinórban háromszor is a harmadik helyen végeztek. Azelőtt egyáltalán nem tartoztak az élmezőnybe, hiszen már a 15/16-ban elért 7. pozíció is egyéni csúcs volt a csapattól, a bet365 magyar oldalának adatai szerint.

A házi gólgyárosok személye is gyakran változik a DAC-nál, az utóbbi négy szezonban mindig más szerezte a legtöbb találatot. Tavaly Kalmár Zsolt 12-ig jutott, előtt pedig szintén egy magyar labdarúgó Vida Kristopher végzett az élen ebben a kategóriában 7 góllal. Előtte 10 góllal Vakoun Bayo volt a csapat házi gólkirálya, aki előtt Erik Pacinda háromszor is az első helyen végzett a csapaton belül.

Érdekesség, hogy a klubnál eddig 23 magyar játékos fordult meg eddig, ezzel azonban nem a magyarok vezetik a legtöbb légióst adó nemzetek listáját a Dunaszerdahelynél. A magyarokat a csehek előzik meg, hiszen már 46 cseh játékos is pályára lépett a DAC színeiben. A kategória harmadik helye talán még meglepőbb, már 16 kameruni labdarúgó is megfordult Dunaszerdahelyen.

A DAC eddigi legfiatalabb gólszerzője Roland Cernak volt, aki a 2014-ben 17 évesen és 25 naposan talált be a Fortuna ligában, ráadásul a fiatal játékos góljával nyertek 1-0-ra. Cernak a 61. percben lépett pályára az ominózus találkozón és a 79. percben talált a kapuba.

A klub történetének az eddigi legértékesebb játékosa az argentin Luciano Vera, aki 2020-ban 18 évesen szerződött Dunaszerdahelyre az értéke pedig ekkor 1,3 millió euró volt. Az utánpótlás válogatott jobb hátvéd ezzel Pavol Sedlakot utasította maga mögé, aki 2010 óta vezette ezt a listát 1,25 millióval. A harmadik helyen Németh Krisztián tartózkodik, a magyar támadó 1 millió eurót ért a piacon amikor a klubhoz szerződött.

A DAC jelenlegi keretének Kalmár Zsolt a legértékesebb játékosa 900 ezer euróval a második helyen pedig szintén egy magyar játékos következik Hahn János személyében 700 ezerrel. Az előbb említette Luciano Vera értéke nagyon visszaesett jelenleg mindössze 250 ezer eurón áll, úgyhogy neki nem igazán jött be ez a kaland.

A csapatnál jelenleg mindössze két olyan játékos van, aki átlépte már a 30 évet, ráadásul utánuk 26 évvel következik a következő legidősebb labdarúgó, tehát jelenleg nagyon fiatal kerettel dolgozik a klub.

(PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?