Hibátlan a Barca, örül az edző

Tegnapelőtt nem termett sok babér a hazai csapatoknak, mindössze a Valencia tudott pontot szerezni az Ajax ellen, méghozzá úgy, hogy a 92. percben egyenlített. Az Arsenal Rómában utasította rendre a „farkasokat”, az Inter is a „szarkák” csőrére koppintott, a Barca Leverkusenben büntette egy argentin hibáját.

Hernan Crespo (fehér nadrágban) lőtte az Internazionale harmadik gólját a Newcastle United elleni BL-meccsen

TASR/EPA-felvételApropó, argentinok. Rúgták a gólokat (Crespo és Almeyda a Newcastle-nak, Saviola a Leverkusennek) és gólt vétettek (Placente a Barcelona ellen). De nem csak ez jelentette a szerdai meccsek érdekességét. A légiósokkal „dúsított” londoni „ágyúsok” a francia Henry mesterhármasával 22 év után nyertek kupameccset Itáliában, az AS Roma idei negyedik hazai BL-mérkőzésén is hoppon maradt, a Barcelona viszont a kilencedik meccsén is százszázalékos sikert ért el: kettőt a selejtezőben (Légia Varsó 3:0 és 1:0) és hetet a főtáblán, a gólaránya 19:5.

Büszke is a katalánok eredményeire az amúgy is nagyképű és egocentrikus holland edző, Louis van Gaal, akinek az elmúlt napokban kifelé állt a rúdja Barcelonából, mert csapata csak kínlódik a bajnokságban, a 10. helyen áll. Fő bűnének azonban azt hozták fel a vezetők, hogy hazai pályán nem tudták legyőzni a gyűlölt ellenfelet-ellenséget, a Real Madridot. Most viszont dicsérik a tréner zsenialitását: micsoda érzékkel cserélt, hiszen a három új ember döntötte el a mérkőzést: az argentin Requelme (Placente hibájából) gólpasszt adott honfitársának, Saviolának, a holland Overmars pedig egy félelmetesen gyors ellenakció után betört a 16-osra, megforgatta védőjét, majd váratlan ütemben a rövid sarokba lőtte a labdát. Fantázia! Ilyen ütemtelen gólt Ronaldo rúgott a világbajnokságon.

Newcastle-ban sokat akart a szarka, de nem bírta a farka. Már a 6. percben egy nem túlságosan erős, de annál látványosabb gyomorszájon ütésért (a provokatőr Metarazzi el is terült a földön) kiállították a 21 éves walesi fenegyerek Bellamyt (a BL leggyorsabb piros lapja volt, a vétkes sírva hagyta el a pályát), s ez megpecsételte az angolok sorsát. Megyünk, míg bírunk – mondhatták, tízen is egyenlíthettek volna a nagy iramú, a létszámkülönbség ellenére is változatos, izgalmas, pankrációs jelenetekben (Shearer és Cannavaro birkózása) bővelkedő mérkőzésen. Nem sikerült. Közismert, az olaszok feszült légkörű meccsen mindenkor tudják, mit kell csinálniuk, rafináltságuk nem ismer határokat és lehetetlent, ráadásul szerdán még a francia Bre játékvezető is megtámogatta őket (állítólag irányítása mellett olasz csapat még sosem vesztett kupameccset). Tegyük rögtön hozzá, az Inter nem csak egy emberrel volt több ellenfelénél, hanem néhány klasszissal is.

Azt írják a hírügynökségek, hogy ha a Valencia nem egyenlített volna az Ajax ellen, a világ legigazságtalanabb eredménye születik. 75 percig majd felborult a pálya, a sötét bőrű norvég Carew egymaga rúghatott-fejelhetett volna mondjuk négy-öt gólt. De vagy nem találta el a kaput, vagy a csodálatosan védő ausztrál Didulica, a meccs legjobbja hárított. És ahogy már lenni szokott ilyen fölény után, a cserejátékos svéd Ibrahimovic szerzett vezetést, a spanyol bajnok a 92. percben egyenlített, és őrizte meg veretlenségét az idei BL-ben. Henry mesterhármasáról marad emlékezetes a Roma–Arsenal összecsapás. Micsoda gólokat lőtt! Mindet másképp és mind példaértékű. Az elsőt nem éppen közelről a kapus mellett elegánsan a hosszú sarokba, a másodikat a kapus lábai között, a harmadikat pedig pazar szabadrúgásból a felső sarokba. Ritkán látni ilyen produkciókat. Ami feltűnő volt, az „ágyúsok” kitűnően szervezett csapatjátéka, amit csak kidomborítottak a kiváló egyéniségek. Hiába no, az együttes 90 százalékát idegenlégiósok alkották, zömében franciák.

SZERDÁN TÖRTÉNT

A-CSOPORT

Leverkusen–Barcelona 1:2 (1:0). G.: Berbatov (39.), Saviola (48.), ill. Overmars (88.). Jv.: Vasszarasz (görög), 22 500 néző. Newcastle–Internazionale 1:4 (0:3), Solano (72.), ill. Morfeo (2.), Almeyda (35.), Crespo (45.), Recoba (81.). Piros lap: Belamy (Newcastle – 5.). Jv.: Bre (francia), 50 108 néző.

B-CSOPORT

FC Valencia–Ajax Amsterdam 1:1 (0:0). Góllövők: Angulo (92.), illetve Ibrahimovic (88.). Játékvezető: Veissiere (francia), 40 000 néző. AS Roma–Arsenal 1:3 (1:1). Góllövők: Cassano (4.), ill. Henry (6., 70., 75.). Játékvezetők: Micheľ–Šramka, Balko (mindhárom szlovák), 70 000 néző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?