Hézagpótló játékospróba

Pozsony. Mivel elbukott a selejtezőkben, így az idén nincs rögzített műsora Szlovákia férfikosárlabda-válogatottjának. Jól jött tehát a lehetőség: megmérkőzni a csehországi Eb-selejtezőre tartó Oroszországgal.

Pozsony. Mivel elbukott a selejtezőkben, így az idén nincs rögzített műsora Szlovákia férfikosárlabda-válogatottjának. Jól jött tehát a lehetőség: megmérkőzni a csehországi Eb-selejtezőre tartó Oroszországgal. Ma 16 órakor a pozsonyi pasienkyi sportcsarnokban találkozik a két ország válogatottja, s összecsapásuk remek csemegét ígér a (tv)nézőknek. „Nem várhatunk jövő év novemberéig, már hamarabb el kell kezdeni a csapatépítést – állítja Ľubomír Urban, a szlovák válogatott edzője. – Képet akarok kapni azok játékerejéről, akik az idén fejezték be a tanulmányaikat és jelenleg külföldön kosaraznak. Örülök, hogy mindnyájan elfogadták a meghívásomat.”

Nincsenek a keretben a hétvégén Amerikából visszatért baziniak válogatottjai és a szintén tengerentúlon járt cseh Děčín szlovák légiósai. Rajtuk kívül a legjobb külföldön játszók és öt I. ligás kosaras élvezi Urban edző bizalmát. Az irányító poszton Gavel, Bohunický és Toya, bedobóként Lisický, Fapšo, Majoroš, Martin Rančík, Novák, Laco és Snopko, centerként pedig Radoslav Rančík, Svitek, Práznovský, Andruška és Meluš jöhet számításba.

Oroszország vb-ezüstérmesként csak tizedik lett szeptemberben az indianopolisi világbajnokságon. Azóta Szergej Jelevics vette át a sportág nagyhatalmának nemzeti együttesét, s az Eb-selejtezőkre tizenkét játékost hívott meg az orosz bajnokságból, s mindössze egyetlen légióst, Szavraszenkót, az Olimpiakosz Pireuszból. A tapasztalt Karaszajev és Pasutyin mellett többnyire fiatal tehetségek jutnak szóhoz. Ők képviselik az orosz színeket a csehek, a portugálok és a szlovénok elleni Eb-selejtezőkön is. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?