Heynckes lesz a Bayern München új trénere

München |

<div>A Bild című lap információi szerint Jupp Heynckes lesz a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője.&nbsp;</div>

A klub egyelőre nem reagált a hírre, de már a Kicker című szaklap is azt írta, hogy a fiatal jelöltekkel szemben – mint például Thomas Tuchel - a tapasztalt trénerre esik a vezetők választása. A 72 éves szakember negyedszer lehet a bajorok szakvezetője, legutóbbi közreműködése alkalmával, 2013-ban triplázott a csapattal, azaz a bajnoki cím és a Német Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Utódjai – Pep Guardiola és a gyenge szezonkezdet miatt múlt héten menesztett Carlo Ancelotti – nem tudták megismételni ezeket a sikereket, nekik csak a Bundesliga-diadal jött össze. A Bild úgy tudja, hogy a Bayern vezetői, Karl-Heinz Rummenigge gazdasági vezérigazgató és Uli Hoeness elnök olyan edzőt keresnek a szezon végéig, akinek van már müncheni tapasztalata – a vezetőedzői posztra esélyesnek tartott, volt mainzi és dortmundi tréner, Tuchel például ezért kerülhetett a partvonalra. A játékosként 1974-ben világbajnok Heynckes 1987-től 1991-ig, majd 2009-ben egy hónapig, végül 2011-től 2013-ig ült a Bayern München kispadján. Azóta nem dolgozott egyetlen klubnál sem, nyugdíjasként éli az életét. A Rheinische Post című lap érdeklődésére Heynckes elismerte, hogy közel áll a visszatéréshez. „Még semmi nem zárult le, meg kell vizsgálnom minden körülményt, mert négy és fél év telt el a távozásom óta, és a labdarúgás megváltozott” – mondta Heynckes. Hozzátette, a klub a mostani szezon végéig szóló ajánlatot tett neki, és már találkozott is a vezetőkkel. A rutinos szakvezető arról is beszélt, hogy életkora ellenére jó erőben érzi és alkalmasnak tartja magát a munka elvégzésére. A dpa német hírügynökség megbízható, klubhoz közeli forrásból úgy értesült, hogy már csak a szerződés részleteit kell tisztázniuk a feleknek, akik néhány napon belül bejelentik a megállapodást.Az olasz Ancelotti menesztése után – ideiglenesen – a francia Willy Sagnolra bízták az együttes irányítását. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?