Hewittnak nem volt ellenfele

London. A Roland Garros után Wimbledonban is Serena nyerte a Williams-nővérek csatáját, így hétfőtől már a világelső fiatalabb testvér pályafutása harmadik egyéni Grand Slam-diadalát aratta. A férfiaknál az ausztrál Hewitt magabiztosan verte a torna meglepetés emberét, az argentin Nalbandiant.

Párizs után Wimbledonban is Serena nyerte a Williams nővérek házidöntőjétČTK/AP-felvételSERENA WILLIAMS–VENUS WILLIAMS 7:6, 6:3. A 44 perces első játszma elején, 1:1 után breakcsata kezdődött, ebből Serena jött ki jobban, 4:2-es vezetéshez jutott. A 2000 óta sorozatban 20 wimbledoni meccset nyerő Venus 5:5-nél érte utol húgát, de mivel többet hibázott, a rövidítést elbukta. A lépéselőny megnyugtatta a trónkövetelőt, a második szett közepén, 3:2 után újra elnyerte testvére adogatását. Az erőteniszt játszó két amerikai ezután is kiélezett csatát vívott, de úgy tűnt, hogy Venus nem igazán hisz a fordításban. Pedig 3:4-nél az egyenlítésért szervált – sikertelenül. Ez azután végleg megtörte ellenállását. Az új világelső 486 000, a vesztes 243 000 fontot kapott.

A szakemberek a wimbledoni dön-tőt a két testvér eddigi legjobb kölcsönös mérkőzésének tartják. A meccs színvonalát nagyra értékelte Martina Navrátilová, a kilencszeres wimbledoni győztes is: „Hihetetlenül gyors teniszt játszanak, gyorsabbat, mint a férfiak.”

Nyilatkozatok a női egyes döntője után, Serena Williams: „Most vagy soha! Ez lebegett a szemem előtt a döntő mérkőzésen. Tudtam, hogy füvön szinte lehetetlen legyőzni Venust, hiszen elképesztő erővel üti a labdákat. Szerencsére mégis én voltam a jobb. Nagyon büszke vagyok erre a sikerre.”

Venus Williams: „Mindent megpróbáltam, mégsem jött össze a győzelem. Legjobb ütéseimre is válaszolt Serena, sőt, kiválóan teniszezett, már csak azért is el kell fogadnom a vereséget. Egyáltalán nem szégyen, ha valaki a jobbtól kikap.”

A wimbledoni döntőben diadalmaskodó amerikai Serena Williams mindössze a 10. női játékos, aki ugyanabban az évben a salakpályás francia után a füves borítású angol nyílt bajnokságon is győzni tudott. Előtte ez olyan neveknek sikerült, mint Steffi Graf, Martina Navrátilová, Billie–Jean King, Evonne Goolagong...

LLEYTON HEWITT–DAVID NALBANDIAN 6:1, 6:3, 6:2. Az ausztrál nyugodtan, az argentin rendkívül idegesen kezdett, így nem is okozott meglepetést, hogy Hewitt két breakkel nagy előnyre tett szert. A később bemelegedő Nalbandiannak esélye sem volt a 33 perces első szettben. A folytatás nem hozott változást, még a két esőszünet sem zavarta meg Hewittot, aki mindenben jobbnak bizonyult ellenfelénél, s 43 perc alatt növelte előnyét. A harmadik játszma első felében még tartotta magát a torna meglepetésembere, arra azonban nem is gondolhatott, hogy megszerezze a győzelmet. Az ausztrál klasszis első meccslabdájánál még kettős-hibát követett el, de a következőt már kihasználta. A világelső 25-ször, míg ellenfele 41-szer hibázott. Hewitt 23, Nalbandian csak 10 nyerő ütést produkált. A győztes 525 ezer, a vesztes 262 500 fontot kapott.

Jól ment a játék a Hantuchová, Ullyet vegyespárosnak is, a szlovák-zimbabwei kettős a negyeddöntőben 7:6, 4:6, 6:4 arányban győzött a Paes, Raymond indiai-amerikai duó ellen, és bejutott az elődöntőbe, de ott sem állt meg: újabb győzelmet aratott, 6:3, 3:6, 6:2-re vert egy dél-afrikai-belga párost. Tehát bekerült a fináléba, ahol (lapzárta után) a Bhupatthi, Lihovceva indiai-orosz duó ellen küzdött az elsőségért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?