Hetényiek házi döntője

<p>Csallóközaranyos/Hetény. A névadó csapata nyerte V. R-Max-kupa teremfocitornát, miután a hetényi házi döntőben 3:2-re győzött.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Váratlan akadályokkal kellett megküzdenie Švarba Ferencnek, a hetényi futballklub elnökének a csallóközaranyosi sportcsarnokban rendezett torna kezdetét megelőző órákban. A térségben közkedvelt teremfocitornára meghívott együttesek közül előbb pénteken a csapattagak sorozatos megbetegedése miatt a dunamocsiak visszakoztak, szombat reggel pedig játékoshiányra hivatkozva a vágfüzesiek mondták le a részvételüket.

„Nem szerettük volna kurtítani a kínálatot, esetleg üresjáratokkal borzolni a futballhívek kedélyeit. Idő szűkében nem sok választásom maradt. Szerencsére az izsaiak vállalták a részvételt, s a dunamocsiak helyett az A csoportba soroltuk be őket. A vágfüzesieket pedig a tornánk névadójának nevét viselő alkalmi alakulat helyettesítette a B csoportban. Mindkét kollektívának ezúton is szeretném megköszönni a megértését, segítségét. Ugyancsak nagy pozitívum, hogy a dublőrök teljesítményükkel emelték rendezvényünk színvonalát”– tájékoztatott a történtekről Švarba Ferenc, a tornát szervező hetényiek klubelnöke.

Valóban így volt, hiszen az R-Max nevű csapat megnyerte a tornát, az izsaiak pedig a harmadik helyen zárták a gólokban bővelkedő téli erőpróbát, melynek tizenhat párharcán összesen kilencvenhárom találat került a krónikába. Az ekeliek a csoportkörben ontották a gólokat, kilenc ponttal, 20:1-es gólkülönbséggel kerültek a legjobb négy közé. Az elődöntőben a későbbi győztestől szenvedtek szoros vereséget. „Szerintem, de a szurkolók egybehangzó véleménye alapján is az R-Max elleni meccsünk volt a torna korai fináléja, legélvezetesebb összecsapása. A zömmel felsőbb osztályokban játszó, futsalban is otthonosan mozgó ellenfelünk elleni meccsen fiataljaink kétszer hibáztak, s ebből a rutinos ellenfél tőkét kovácsolt” – nyilatkozta az emlékezetes párharcról Anton Grajcár, az ekeliek trénere.

Meglepetést keltett, hogy a résztvevők közül a legmagasabb osztályban (IV. liga) játszó címvédő gútaiak ezúttal a vert mezőnyben végeztek. A döntőt ugyan elbukták a hetényiek, de a vezérkar mégsem szomorkodik. Ugyanis Heténybe került a trófea. „Nagy csatában fektetett bennünket két vállra az R-Max kollektívája, melynek mezében nem csupán a szponzorunk, hanem több futballistánk is csatasorba állt. Büszkék vagyunk rá, hogy a torna gólkirályának járó különdíjat is a mi játékosunk, Maríkovec Gábor gyűjtötte be. A perbetei sportcsarnokból érkező hír is feldobott, mely arról tájákoztatott, hogy ificsapatunk nyerte a Komáromi Területi Labdarúgó-szövetség korosztályos teremtornáját. A résztvevők egybehangzó véleménye alapján tornaszervezésből is jelesre vizsgáztunk. Célunkat teljesítettük: a nézők jól szórakoztak, a futballisták és a tisztségviselők pedig adventi hangulatban szorosabbra fűzték a baráti szálakat”– értékelte a rendezvényt Švarba Ferenc. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?