Hetedszer is győzött a Veszprém

<p>Veszprém. Hetedik mérkőzését is megnyerte az MKB-MVM Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, ezzel megerősítette vezető helyét a C csoportban. A magyar bajnok főleg remek második félidei teljesítményével bizonyult jobbnak az orosz Csehovszkije Medvegyinél.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A csoportját toronymagasan vezető Veszprém nagy esélyese volt a sereghajtó Csehovszkije Medvegyi elleni meccsnek. Az oroszok azonban jól tartották magukat az első félidőben, negyed óra elteltével döntetlen volt az állás. A veszprémi időkérést követően magához tért a mostani idényben még százszázalékos gárda, 13:10 lett az állás, ám Terzic kiállításával lejtőre került: sorra estek a Csehov-gólok, sorozatban öt is! Ezután ritmust váltott a Veszprém, ám az egyenlítő találatot szerző Iváncsiknak kisebb sérülés miatt el kellett hagynia a pályát.

A félidei sovány egygólos előnyt (17:16) azonban a szünet után gyorsan a sokszorosára növelte a hazai csapat: Marguc, Ilics és Zeitz is tarthatatlan volt, a 45. percben már 29:24-re vezetett a Veszprém. A túloldalon csak Zsitnyikov volt veszélyes a kapura, a többiek azonban nem tudták megállítani az elsöprő erejű hazai rohamokat. Szinte labdás futóverseny folyt a pályán, és ebben is jobb volt a magyar bajnok.

Az 50. percben, 33:27-nél időt kértek a vendégek, ám a folytatásban Alilovic a védéseivel nem engedte őket felzárkózni. Ráadásul emberhátrányuk alatt minden addiginál nagyobb lett a különbség, a végjátékot pedig tapsviharral köszönte meg a közönség. A veszprémiek 38:31-re nyertek.

„Azt kaptuk, amit vártunk. Nagyon jól kézilabdáztak a Medvék. Jól játszottunk támadásban, tudtunk indulni is. Köszönjük a szurkolónknak a buzdítást, velük együtt sokkal könnyebb győzelmet szereznünk. Jövő héten Mannheimben a Löwen ellen a lehető legjobb módon szeretnénk befejezni a BL-ben az évet” – nyilatkozta Carlos Ortega, a veszprémiek spanyol vezetőedzője.

A sikerrel Nagy Lászlóék matematikailag is bebiztosították nyolcaddöntős szereplésüket, ám a csapat számára egyértelműen a csoportelsőség megszerzése a cél.

A szegediek már hétközben lejátszották soros meccsüket a D csoportban, az ukrán Motor Zaporizzsja 29:25-ös legyőzésének köszönhetően már biztosan nem végeznek a harmadiknál rosszabb helyen. Szombaton a lengyel Kielcét fogadják. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?