Az előző vezetést hibáztatja a belügyi tárca az útlevelek lassú kiadása miatt

Matúš Šutaj Eštok

A tárca előző vezetését hibáztatja a belügyminisztérium azért, hogy csak késve tudják kiadni az új útleveleket. Állítása szerint a korábbi belügyminiszterek semmit nem tettek a helyzet megoldásáért. A tárca az SaS hétfői bírálatára reagált. Rámutatott, hogy csak a belügyminisztérium jelenlegi vezetése írta alá a kivitelezési szerződést a Nemzeti Azonosítási Központ új technológiai rendszerére, holott már 2019-ben beszerezték azt. Arra is rámutatott, hogy nincsenek üres útlevelek, és erről is az előző vezetés tehet.

A belügyminisztérium állásfoglalása szerint bár Roman Mikulec (Szlovákia mozgalom) miniszter 2020 decemberében pályázatot hirdetett üres útlevelek beszerzésére, de később megszüntette a pályázati kiírást. „A második pályázatot csak 2022 márciusában írta ki, de végül azt is törölte” – írta a tárca, hozzátéve, hogy közbeszerzés helyett Mikulec a kevésbé átlátható, ún. közvetlen megrendelésről kezdett tárgyalni az eredeti beszállítóval, és végül a szerződést is aláírták.

Az előző vezetésnek azt is a szemére veti, hogy nem írta alá a szerződést a tavaly másodjára meghirdetett pályázat győztesével. Az új beszállítóval tavaly decemberben kötöttek szerződést.

Hétfői sajtótájékoztatóján az SaS azért bírálta Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminisztert, mert a határidőn túl kiállított útlevelek miatt 600 millió eurónyi illetéket kell visszaadni az útlevelek kérvényezőinek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?