Hetedik a rangsorban

New York. Allen Iverson lett az NBA történetének a hetedik kosarasa, aki két egymást követő mérkőzésen 50 pont fölé jutott. A 76ers mesterlövésze a szombaton, Milwaukee-ben szórt 54 pontja után 51 ponttal terhelte meg az – ennek ellenére diadalmaskodó – Utah gyűrűjét.

Allen Iverson (fehérben) több, mint húzóember a Philadelphia csapatábanNBA-felvétePhiladelphiai színekben utoljára a legendás Wilt Chamberlain volt képes 50-es duplázásra még 1962-ben, míg a bajnokságban legutóbb négy éve fordult elő hasonló bravúr Antawn Jamison (Golden State) révén. A nagy ismétlők klubjának tagja még Rick Barry, Elgin Baylor, Bernard King és Michael Jordan.

A szárnyaló Phoenix Quentin Richardsonnak a dudaszó pillanatában dobott kosarával verte meg a házigazda Denvert, sorozatban kilencedik győzelmét aratva. A liga legjobb csapata (22 siker/3 kudarc) legutóbbi 19 meccsén mindössze egyszer kapott ki.

Houstonban ezúttal igazolta a szurkolók elvárásait a nyáron „összehozott” nagy kettős: a kínai Jao Ming 40, míg az Orlandóból érkezett Tracy McGrady 34 pontot szerzett a Rockets 114-éből a Toronto ellen.

A Los Angeles Lakers otthon sima vereséget szenvedett a Memphistől, miután Kobe Bryant csupán 11 pontig jutott, a csapat 32 százalékosan célzott, 28 kísérletből csak 5 triplát értékesített, és nem ért el mezőnygólt az utolsó csaknem 7 percben.

Szombaton először játszik egymás ellen szereplő Los Angeles Lakers nyáron szétvált – és három bajnoki címet szerzett – nagy párosa. Ennek kapcsán a Miamiba igazolt Shaquille O?Neal máris „hadat üzent” örök ellenlábasának, a Kaliforniában maradt Kobe Bryantnek. „Ő egy Corvette, én viszont egy téglafal vagyok. És ha egy sportkocsi belerohan a falba, mindenki tudja, hogy mi történik” – mondta sokat sejtetően a floridaiak óriása. Az NBA legjobb centere egyszersmind az egyúttal eltöltött nyolc évet is kielemezte: Sokan azt gondolják, hogy ha két ember egy csapatban játszik, sőt bajnoki aranygyűrűket nyer, akkor valamilyen kapcsolat alakul ki közöttük. Nos, ez egyáltalán nem igaz, mi sosem kerültünk közel egymáshoz.”

Detroitban ezalatt nem csillapodnak a november 19-i, tömegverekedés miatt félbeszakadt meccs hullámai, ezúttal egy alaposan helybenhagyott néző jelentette fel az Indiana Pacers két kosarasát. A címvédő Pistons bérletes szurkolója, Charles Haddad - akire ugyancsak bírósági tárgyalás vár a pályára behatolás miatt - azért indított pert Jermaine O,Neal és Anthony Johnson ellen, mert azok leütötték, majd ököllel verték a nyakát, a hátát és a veséit.

EREDMÉNYEK: Philadelphia–Utah 101:103, legjobb dobók: Iverson 51, ill. Boozer 28; Chicago–Portland 92:87, ld.: Gordon 23, ill. Randolph 26; Houston–Toronto 114:102, ld.: Ming 40, ill. Bosh 16; Denver–Phoenix 105:107, ld.: Miller 23, ill. Stoudemire 32; Golden–Washington 101:103, ld.: Richardson 26, ill. Arenas 29; LA Lakers–Memphis 72:82, ld.: Butler 16, ill. Battier 17. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?