Hét gól az El Clásicón: győzött a Barca

<p>Hét gól, három tizenegyes, piros lap, Messi mesterhármasa. Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb és legjobb El Clásicóját láthatta a madridi közönség vasárnap. A Barca 4-3-ra nyert, s egy pontra megközelítette riválisát.</p>

Vasárnap este játszották a spanyol liga csúcsrangadóját, a Real Madrid–FC Barcelona mérkőzést. A találkozót a vendégek kezdték jobban, Messi szemfüles indítása után Iniesta már a 7. percben megszerezte a vezetést. A meccs az elejétől kezdve fordulatos és pörgős volt, előbb Benzema, majd Messi rontott ziccert.

Az első félidőben a Real bal oldalán Di Maria megállíthatatlan volt, a 20. percben beadása után Benzema egyenlített. Négy perccel később ugyanez volt a forgatókönyv: Di Maria beadott, Benzema levette a labdát és az ötösről tüzelve megszerezte a vezetést a madridiaknak.

Az első félidőben veszélyesebb volt a Real, ám a félidő vége előtt egy fantasztikus Messi–Neymar összjáték után egyenlített a Barca.

A második játékrészt a vendégek kezdték nyomással, ám az 55. percben mégis ismét a Real jutott vezetéshez. Cristiano Ronaldo fergeteges cselekkel betört a tizenhatosba, Dani Alves a büntetőterület előtt centikkel elakasztotta, ám a bíró tizenegyest adott. Ezt a sértett könyörtelenül bevágta a jobb alsóba.

A Barca ezután sem roppant meg, Neymar kapott bődületes labdát, akit Sergio Ramos sodort el utolsó emberként – erről az esetről is alighanem sokat fognak még vitatkozni a drukkerek. A bíró tizenegyest fújt, Ramost pedig egyből kiállította. A büntetőt Messi a 65. percben hidegvérrel értékesítette.

A gól után a Barca beszorította ellenfelét, a Realnak már nem volt komoly helyzete. A 84. percben Iniesta tort be a tizenhatos bal oldalán, Carvajal és Xabi Alonso viszont összezárt előtte, előbbi el is akasztotta – ez volt a legkevésbé vitatható büntető az este. A tizenegyest Messi a vinklibe lőtte. Ez volt az argentin zseni 21. gólja az El Clásicók történetében, ezzel csúcstartó.

A maradék tíz percben már nem tudott újítani a Real, így ismét a katalán csapat nyerte a rangadót – ősszel Barcelonában Messiék 2-1-re győztek.

Az FC Barcelona a győzelemmel egy pontra megközelítette az éllovas madridi duót, így izgalmas lesz a La Liga végjátéka. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?