Hét érdekesség a Tennis Champions cseh sztárjáról

Pozsony |

<p>Hét éve kérdezgetik tőle, mikor vonul már vissza, most már inkább meg sem hallja ezeket a&nbsp;kérdéseket. Radek Štěpánek még mindig élvezi a&nbsp;teniszt, ezt novemberben a&nbsp;pozsonyi közönség is megtapasztalja.</p>

A pozsonyi Tennis Champions gála egyik idei sztárvendége ugyanis éppen Štěpánek lesz, aki Dominik Hrbatýval játszik egyest, majd párosban is érdekelt lesz. A másik egyest a hazai Dominika Cibulková és a szlovák származású svájci Belinda Bencic vívja, párosban pedig két igazi showman, a francia Yannick Noah és az iráni Mansour Bahrami is szórakoztatja a közönséget.

A Tennis Champions gálát a pozsonyi NTC-ben rendezik november 15-én 18 órától, jegyek a Predpredaj hálózatban kaphatóak már 15 eurótól.

A novemberi gálát népszerűsítendő Štěpánek Pozsonyban járt, ennek kapcsán összegyűjtöttünk róla hét érdekességet.

1. Ugyanabban az évben, 1978-ban született, mint Dominik Hrbatý. A szlovákok csupaszív játékosával így már a korosztályos versenyeken gyakran találkozott, a legszívesebben egy prostějovi challengertornára emlékszik, ahol két meccslabdáról tudott fordítani Hrbatý ellen. „Az U14-es vb-n Japánban nagyon sok időt töltöttünk együtt, sokat hülyéskedtünk, a teniszező lányokra vízzel teli lufikat dobáltunk” – emlékezett Radek Štěpánek.

2. 37 évesen az egyik legidősebb teniszező a mezőnyben, húsz éve szerepel a profik között, de még mindig ugyanúgy élvezi a játékot, mint nyolcéves korában, amikor az első teniszütőjét kapta. „Már hét éve folyton azt kérdezgetik tőlem, meddig folytatom még, kibírok-e még egy évet vagy kettőt. Ezeket a kérdéseket már meg sem hallom. Amíg úgy ébredek fel, hogy van kedvem játszani, addig játszani is fogok. Minden azon múlik, egészséges leszek-e, mert ha a hardware rendben van, akkor itt fent a fejemben a software még jól működik” – hangsúlyozta a teniszező, aki egyesben volt világranglista-8. is, idén pedig visszaverekedte magát a Top 100-ba.

3. Az ausztrál Nick Kyrgios az egyik legjobb barátja a mezőnyben, tavasszal tíz napig amolyan edző-tanácsadóként segítette a munkáját. Kyrgios meg is kérte Štěpáneket, hogy foglalkozzon vele továbbra is, ám a cseh teniszező jelenlegi karrierje mellett ezt nem tudta vállalni. „Testvér, nem gond, én megvárlak” – hangzott Kyrgios válasza.

4. Éppen a most 21 éves Kyrgios Štěpánek egyik tippje arra, ki lesz hét-nyolc év múlva a világelső. A cseh játékos szerint még a 19 éves német Sascha Zverevre és a 25 éves bolgár Grigor Dimitrovra is érdemes figyelni.

5. Štěpánek kitartása és elhivatottsága José Mourinhót is inspirálta. Az öntörvényű portugál szakvezető még a Real Madrid futballcsapatának vezetőedzője volt, amikor példaképként állította játékosai elé a cseh teniszezőt. „Ha Štěpánek az ő korában a Davis-kupa-döntőben meghalhat a hazájáért a pályán, akkor az én 25-26 éves futballistáim is kibírnak két meccset négy nap alatt” – fogalmazott Mourinho.

6. A Davis-kupa mindig is Štěpánek szívügye volt, 2012-ben és 2013-ban is ő nyerte meg a cseheknek a trófeát. „Teljesen más érzés, ha az ember a hazájáért küzd, mint amikor egy tornán csak saját magát képviseli. A rajongóim már azt javasolták, Csehország feliratú trikóban játsszak a tornákon is, hátha jobban menne a játék” – mondta nevetve Štěpánek.

7. Sokáig „nem megfelelően” játszotta a vegyespárost, ugyanis nem szívesen célozta meg a szerváival az ellenfél női tagját. „Számomra ez nem természetes” – magyarázta. Az idei olimpián azonban rádöbbent, hogy félre kell tennie a morális aggályait. „Az első meccsünkön a román Horia Tecau folyton a partnernőmre, Lucka Hradeckára szervált. Úgyhogy észhez tértem, és rájöttem, hogy én sem kímélhetem a másik lányt, ha nyerni akarunk. Talán életemben először játszottam úgy vegyespárosban, ahogy kell” – idézte fel a riói eseményeket Štěpánek, aki végül Hradeckával bronzérmes lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?