Hengereltek a kanadaiak

<p>Prága. A kanadai válogatott nyerte a csehországi jégkorong-vb-t, miután a prágai döntőben álomszerű játékkal 6:1-re legyőzte a címvédő orosz csapatot. A tengerentúli együttes százszázalékos mutatóval zárta a tornát.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Kanada 25. aranyérmét gyűjtötte be, ennél többet, 27-et csupán Oroszország (korábban Szovjetunió) szerzett.

A döntőben végig a juharlevelesek voltak aktívabbak, a szbornaja csak Bobrovszkij kapus remeklésének köszönheti, hogy az első harmad végéig kihúzta kapott gól nélkül. A második játékrésztől brillíroztak Crosbyék, s az oroszoknak Malkin révén csak becsületgólra futotta.

„Fantasztikus érzés világbajnoknak lenni. Fantasztikusan játszottunk a döntőben, esélyt sem adtunk az oroszoknak. Csak hab a tortán, hogy ezzel bekerültem a Triple Gold Clubba (ebbe azok tartoznak, akik nyertek olimpiát, vb-t és Stanley-kupát)” – nyilatkozta Sidney Crosby, a kanadai válogatott csapatkapitánya.

„Jobbak voltak a kanadaiak, megérdemelték a világbajnoki címet. Fiatal játékosaink megtapasztalhatták, hogy mire képesek a tengerentúli profik. Bele kell nyugodnunk a vereségbe, hiszen az élet megy tovább” – mondta Alekszandr Ovecskin, az oroszok sztárja.

Kovalcsukékat úgy letaglózta a nagyarányú vereség, hogy miután átvették az ezüstérmet, a kanadai himnuszt meg sem várva levonultak a jégről.

„Ez elfogadhatatlan, és tiszteletlenség az ellenféllel szemben. Ezért büntetést kap az orosz szövetség. Nem értem, hogy a szövetségi kapitányuk miért nem küldte vissza a játékosait. Úgy tudom, Malkin és Ovecskin maradni akart, ám a többiek lebeszélték őket” – nyilatkozta René Fasel, az IIHF svájci elnöke.

„Nem tudtuk, hogy az éremátvétel után is maradnunk kell. Mindenki csalódott volt, azt hittük, hogy számunkra vége az ünnepélyes eredményhirdetésnek. Csak több helyet akartunk hagyni a győztes kanadaiaknak. Nem kell itt szenzációt keresni, csak félreértés történt” – jelentette ki a támadó Nyikolaj Kuljomin.

Az újságírók a 43 éves cseh Jaromír Jágrt választották a vb legértékesebb játékosának (MVP), aki hat gólig és három gólpasszig jutott a tornán. Eldőlt, hogy a jövő évi vb-n Kanada, Finnország, az USA, Szlovákia, Fehéroroszország, Franciaország és Németország lesz a magyar válogatott csoportellenfele. (TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?