Heister: a csoportelsőség a tét

<p>Heister Zoltán második kapitánysága első komoly próbatétele elé néz a szlovák férfikézilabda-válogatott: Kukučkáék Ciprus könnyed legyőzése után holnap (16.30) Romániában lépnek pályára vb-selejtezőn.</p>

OROSKY TAMÁS

Heister Zoltán 2012 januárjáig irányította a szlovák férfikézilabda-válogatottat, utolsó mérkőzése a szerbiai Európa-bajnokság csoportmeccse volt a házigazdák ellen (21:21). Közel két év után ismét szövetségi kapitányként ült le tétmeccsen a kispadra az 52 éves tréner. „A ciprusiak elleni mérkőzés olyan volt, mint az eddigiek, nem éreztem semmi különlegeset, a játékosokkal eddig is kapcsolatban voltam – mondta lapunknak Heister a csütörtök esti vb-selejtező kapcsán. – Talán annyi volt a különbség, hogy mivel a két év alatt kipihentem magam, kicsit könnyedebben fogadtam a történéseket.”

A szakembernek nem is volt különösebb oka az izgalomra, a ciprusiak csak a 12. percben szerezték meg első góljukat, és később sem tanúsítottak nagy ellenállást, a szlovákok 35:14- re nyertek. „Nagyon elégedett voltam a játékkal. A ciprusiak elleni találkozó tulajdonképpen színesebbé tette az egész heti műsorunkat az edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel” – jegyezte meg Heister.

A Románia elleni holnapi vb-selejtező ennél jóval keményebb csatát ígér – már csak azért is, mert csak a kvartett legjobb tagja kerülhet tovább a vb-selejtezők playoffjába, s erre a románok is pályáznak. „Jó csapatuk van, és ők is tudják, hogy a csoportelsőség eléréséhez nem szabad pontot veszteni hazai pályán. Ráadásul ők is győztek az első meccsükön, Olaszországban” – jelentette ki a rimaszombati származású kapitány.

A románoknak fiatal és sokat futó együttesük van, korábban az izlandi és a szlovén csapattal is kiegyenlített meccseket játszottak. A kispadjuk azonban elég rövid, a kezdőcsapat tagjait nem tudják hasonló kvalitású kézilabdázókkal pótolni. „Már Michal Kopčo is megérkezett, a keret valamennyi tagja a rendelkezésemre áll. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni Romániában” – tette hozzá Heister.

A csoport két esélyesének párharcát a szlovák Digi Sport 1 a 20. perctől élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?