Heatley-show az All Star-gálán

Sunrise. Fantasztikus mérkőzést hozott az idei NHL All Star-hétvége fő attrakciója, a Kelet és Nyugat válogatottjainak összecsapása, amelynek hőse élete első gáláján játszó, huszonkét esztendős Dany Heatley volt.

Dany Heatley volt az NHL-es hokigála főszereplőjeTASR/AP-felvételAz Atlanta fiatal szélsője négy gólt szerzett, emellett volt egy gólpassza, sőt mi több: büntetőjét is könyörtelenül bevágta. Ezzel a teljesítménnyel rászolgált a legértékesebb játékosnak (MVP) járó kitüntetésre. És még valami: Heatley négy találatával csúcsot állított be, hiszen előtte Wayne Gretzky, Mario Lemieux és Vincent Damphousse volt ennyiszer eredményes All Star-találkozón. Egy másik csúcs is veszélyben volt, Lemieux 1988-ban hat pontot szerzett a Kelet–Nyugat találkozón (3+3), Heatley pedig most öttel (4+1) zárt...

Hat percet kellett várni az első gólra, Heatley találatával a Kelet szerezte meg a vezetést, ám a Nyugat két perc alatt fordított, Peter Forsberg káprázatos gólja után a Dallas játékosa, Mike Modano is mattolta az amúgy jól védő Nyikolaj Habibulint; az első harmadot aztán egy gyors „ütésváltás” zárta le. A második játékrészt a Kelet nyerte, egész pontosan Heatley, aki kétszer köszönt be Jocelyn Thibaultnak, a másik oldalon csak a vancouveri Ed Jovanovski volt eredményes. A harmadik periódus harmadik percében a liga legerősebb lövőerejű játékosa, Al McInnis szerezte meg újra a vezetést a Nyugatnak, a gála legidősebb játékosa alaposan kipókhálózta Patrick Lalime kapujának bal felső sarkát. A válasz nyolc minutummal később érkezett, Heatley ezúttal az előkészítő szerepében tetszelgett, a gólt – a floridai nézők nagy örömére – a Panthersben játszó Olli Jokinen szerezte. Igen parázsra sikeredett a mérkőzés vége, immáron a védekezésre is ügyeltek a hátvédek, a csatárok pedig mindent elkövettek a győztes találat megszerzésének érdekében. Hét másodperccel a dudaszó előtt a Kelet a kapufát döngette meg, míg az ellentámadás végén Paul Kariya az oldalhálóba vágta a korongot. Mivel a hosszabbításban nem rezdültek meg a hálók, következhettek a büntetők: az első körben Szergej Fjodorov és Alekszej Kovaljov hibázott, Markus Näslund, majd Dany Heatley azonban nem (1:1). A harmadik párosban előnyhöz jutott a Nyugat: a dallasi Bill Guerin magabiztos volt, míg a buffalói Miroslav Šatan lövését Marty Turco kivédte (2:1). Mivel a következőkben a nyugati Paul Kariya betalált Patrick Lalime ketrecébe, így a keleti Olli Jokinen nem hibázhatott, a finn korongos azonban a kapuvasra bombázta a korongot (3:1). A Nyugat nyerte tehát a meccset, az MVP azonban a keletiek közül került ki: a hős Heatley egy éjfekete autóval lett gazdagabb.

NYUGAT–KELET 5:5 (3:2, 1:2, 1:1 – 0:0) – büntetőkkel 3:1, gólütők: Forsberg (8.), Modano (9.), Gáborík (16.), Jovanovski (33.), MacInnis (42.), illetve Heatley (6., 11., 23., 34.), Jokinen (50.). Négy szlovák hokis is jégre lépett, a nyugatiaknál Marián Gáborík (a gólon kívül két gólpassza volt); a keletieknél pedig Miroslav Šatan, Zdeno Chára és Marián Hossa. A legértékesebb játékos (MVP): Dany Heatley (4 gól, 1 assziszt).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?