Hazai sikerek a Komáromi Nagydíjon

ŐriLaura.KomáromiNagydíj2023

A hétvégén immár 65. alkalommal rendezte meg a Komáromi Kajak-kenu Klub a Komáromi Nagydíjat, amelyen a házigazdák nyerték a pontversenyt és az éremtáblázat élén is ők végeztek.

Az eseményre 4 ország, Szlovákia, Magyarország, Csehország és Olaszország 30 egyesületének több száz sportolója nevezett be, a legkisebbek 2 kilométeren, a 12 év felettiek 500 és 5000 méteren mérték össze tudásukat. A pontversenyt a Komáromi Kajak-kenu Klub nyerte, amely több mint száz ponttal előzte meg a budapesti KSI-t, a harmadik helyen pedig a pöstyéniek zártak. Ezen eredmények függvényében nem meglepő, hogy az éremtáblázaton is a hazaiak lettek az elsők, akik 42 érmet nyertek, a KSI 19 medált szerzett, míg a harmadik helyre a somorjaiak futottak be 18 dobogós helyezéssel.

A legnépesebb mezőny a fiúk kadét korosztályában, vagyis a 15–16 évesek között gyűlt össze, melyben a KKK versenyzője, Marsal Máté diadalmaskodott. A lányoknál a 13 évesek korcsoportjában állt rajthoz a legtöbb versenyző. A felnőtt férfiak között ott volt a mezőnyben a két komáromi olimpikon, Botek Ádám és Vlček Erik is, utóbbi pedig meg is nyerte 500 méteren az aranyérmet. A női versenyben hajszálra azonos idővel ért célba két komáromi versenyző, Mariana Petrušová és Bugár Réka (akik közül utóbbi még mindig a helyi klub igazolt sportolója), így mindketten felállhattak a dobogó legfelső fokára.

„Fontos megemlíteni, hogy Magyarországról olyan versenyzők is érkeztek az ifjúsági kategóriában, akik a tavalyi világbajnokságon aranyérmet szereztek. Így a mi versenyzőink a legutóbbi világbajnokokkal mérhették össze az erejüket. Szoros versenyek alakultak ki az érintett számokban, K2 500 méteren Tóth Ľudovít és Doktorík Dominik ezüstérmet nyertek alig egy másodperces hátránnyal. Az említett versenyzőket hat hét múlva az ifjúsági világbajnokság várja. Ez az eredmény pedig egy jó kiindulópont a számunkra, hogy a világ élmezőnyéhez képest hol helyezkednek el a kajakosaink” – nyilatkozta lapunknak Demin Viktor, a komáromi klub elnöke, aki a sportolók felkészítése mellett az egyesület folyamatos fejlődéséért is dolgozik.

A Sporttámogatási Alapnak köszönhetően (Fond na podporu športu) rövidesen átadásra kerül a klub területén egy multifunkciós sportpálya, illetve egy kültéri workout parkkal is bővül a KKK tárháza, amely tovább bővíti a sportolók felkészülési lehetőségeit. „Továbbá energetikailag is függetlenedni szeretnénk. A napokban vették át az építkezési területet a kivitelezők és geotermikus fúrásokra kerül sor, azaz a meleg víz energiáját fogjuk felhasználni a fűtésrendszerünk átalakítására, ezzel is csökkentve a károsanyag-kibocsátást, valamint természetesen a kiadásainkat is. Fontosnak tartjuk, hogy a zölddé válás nálunk is mihamarabb végbemenjen. Természetesen a versenyek szempontjából is sűrű időszak áll előttünk, hiszen csak most vette kezdetét a szezon. Jön a szlovák bajnokság, illetve most hétvégén dől majd el az ifjúsági és az U23-as korosztályban, hogy kik lehetnek ott az Európa- és a világbajnokságon egyesben és párosban, emellett az ottani eredmények alapján kerülnek összeállításra a négyes hajók is. Illetve figyeljük a felnőtt komáromiakat is, hiszen idén kerülnek kiosztásra az olimpiai kvóták, amelyért többek között Vlček Erik, Botek Ádám, Bugár Réka és Mariana Petrušová is megküzd majd” – zárta beszélgetésünket Demin, aki kiemelte, hogy a kitűnő csapat, a remek versenyzők, a város és a szponzorok támogatása nélkül nem tudnának folyamatosan ilyen magas szinten teljesíteni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?