Hazai örömök a 6. Mikulás-napi hajtáson Dunatőkésen

fogathajtás
Dunatőkés |

Negyvenhét fogatot neveztek, harminckilenc versenyzett is a 6. Mikulás-napi Hajtáson. Nagy szervezői és hajtói sikerrel zárult az idei idényzáró a dunatőkési Czajlik-rancs fedett lovardájában.

Már a részvétel önmagában csúcsra vitte a sporteseményt a korábbi kiírások között.

„A legsikeresebb volt az eddig hat verseny közül. Egyre többen érkeznek hozzánk, ilyen lovaslétszám még nem volt, és az országok tekintetében is jól állunk, hiszen tőlünk csak négy fogat indult, a többi magyarországi és csehországi volt – magyarázza Czajlik Zsuzsanna versenytitkár, s rögtön arra is kitér, a létszám mellett másra is érdemes odafigyelni. – Fontos, hogy A kategóriás hajtókból is eljöttek jó néhányan, ez nagy megtiszteltetés számunkra, mert ilyen versenyekre nem szoktak járni. Ők ugyanis a Világkupás kihívásoknak tesznek leggyakrabban eleget. Láthatták nálunk hajtani négyesben a cseh Josef Hroudát és Radek Nesvačilt, kettesben pedig többek között olyan magyar kiválóságok mutatták be tudásukat, mint ifj. Veszelszki Gábor, Kiss Sándor és Sánta István. Jelenlétük óriási szervezési siker a kapcsolatépítésben.”

Nagy eredmény a kettes fogatok versenyében, hogy Nagy Marcell a negyedik helyre hajtotta a vendéglátó Czajlik-rancs két kancáját, Fecskét és Furulyát. Hogy miért?

„Évente dilemma számunkra, hogy indítsuk-e huszonkét éves kancapárosunkat. Csikózás után vannak, nincsenek rendszeres edzésben, csak apu szokott velük kihajtani időnként a természetbe. Aztán mindig azzal zárul a mérlegelésünk, hogy jól mennek, még egyszer megpróbáljuk – avat be a családi kulisszatitkokba a versenytitkár. – Idén is felkértük Nagy Marcellt, aki A kategóriás hajtó. Egyszer fogott be a verseny előtt Fecskével és Furulyával. Viccesen alakult a rajtjuk, hiszen az első fordulóban elszakadt az istráng, és kizárták a fogatot. Aztán a második fordulóban olyan eredményt értek el, mint a cseh Hrouda, döntőbe kerültek, és az előzmények után igazán kiváló az elért negyedik helyezésük. Nagy öröm számunkra kancáink helytállása, amit nyújtottak, fiatal lovakat meghazudtoló teljesítmény.”

Érdekes

6. MIKULÁS-NAPI HAJTÁS, Dunatőkés

Kettes fogatok (23 induló): 1. ifj. Simon József (Sonya, Gyémánt, Vin Bau SE) 264,00, 2. Petr Vlašič (Benton L, Caviro, Ranč Ladná) 283,72, 3. Sánta István (Maestozo Frankó, Maestozo Rubin, Magori LK) 289,23, 4. Nagy Marcell (Fecske, Furulya, JK Czajlik Ranch) 295,59.

Egyes fogatok (7): 1. Mráz László András (Aramis, Állatorvos-tud. Kar TLC) 143,36.

Négyes fogatok (3): 1. Radek Nesvačil (Quandt, Dantano, Rudolfo Equileta, Generali Albuza, Stáj Rhea Dešná, z.s.) 161,28.

Póni egyes (1): 1. Szajkó Liliána (Dulcina, Idős Jámbor Vilmos LSE) 138,44.

Póni kettes (5): 1. Skultéti Imre (Mythos, Pálma, Kisbéri Lovas Egyesület) 159,68.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?