Hazai meccsekkel indul európai útjára a HC DAC

HCDAC2022

A dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat, a HC DAC szombaton 20 órakor megkezdi szereplését az Európa-kupában, majd vasárnap újra hazai pályán a visszavágóra is sor kerül. A második fordulós párharcban az izlandi Valur Reykjavík érkezik a Csallóközbe.

A sárga-kék csapat történelme során másodszor lép ki az európai kupaporondra. A HC DAC a párharc mindkét mérkőzését hazai pályán játszhatja, szombaton és vasárnap is a dunaszerdahelyi sportcsarnokban mérkőznek meg izlandi ellenfelükkel, amely már csütörtök este megérkezett a meccsek helyszínére. „Tizenhétszeres izlandi bajnokok, hétszeres kupagyőztesek, az előző idényben ezüstérmesek voltak a bajnokságban – kezdte az ellenfél bemutatását Dr. Horváth Zoltán klubelnök. – Bízunk benne, hogy a két itthoni mérkőzés végén majd mi örülhetünk” – tette hozzá Horváth.

„Rögtön elsőre nagyon nehéz ellenfelet kaptunk. Nem egyszerű feladat felkészülni, hiszen az izlandiak nincsenek benne annyira az európai vérkeringésbe, nehéz adatokat gyűjteni, videófelvételt szerezni a Valurról. A csapatuk ugyan azokra a játékosokra épül, mint tavaly. Az északi játékstílust képviselik, agresszívak, kemények, tele vannak önbizalommal és rettentő gyors játékot játszanak. Technikai is képzettek és óriási iramot diktálnak. Erre felkészültünk és eljutottunk oda, hogy minden játékosunk hadra fogható lesz. Szerdán egy jó felfogásban játszó csapatot láttam, amit az eredmény is mutatott. Felszabadultan és jól kézilabdáztunk, ezt várom az izlandiak ellen is. Nagyon elkeserednénk, ha nem jutnánk tovább” – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Debre Viktor, a HC DAC vezetőedzője.

A dunaszerdahelyiek az említett bajnoki mérkőzésen 38:18-ra győzték le zlíni ellenfelüket, ami a csapatkapitány szerint is jó hatással volt a játékosokra. „A csapat pozitívan tekint a hétvégére, jó a hangulat. Mi is érezzük, hogy kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, de ezen már kár rágódni. Amennyire lehet felkészülünk belőlük, keressük a gyenge pontjaikat. Azt gondolom, hogy a saját játékunkra kell leginkább koncentrálnunk és tökéletesítenünk azt. A szerdai bajnoki jól sikerült, ami önbizalmat adhat, ebből igyekszünk építkezni. Nagyon szeretnénk továbbjutni, ezért mindent meg fogunk tenni. Örülünk, hogy hazai pályán játszhatunk és várjuk a szurkolókat” – nyilatkozta Juhos Kata, akinek szavaira a klubelnök is ráerősített és kiemelte, hogy a sportcsarnokban uralkodó hangulat sokat lendíthet a csapat teljesítményén.

A szombaton és vasárnap is 20 órakor kezdődő mérkőzések játékvezetői a román Doru Manea és Radu Iliescu lesznek. A szombati meccset a cseh Sport 2, a vasárnapit a Sport 1 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?