Három nagymegyeri veterán súlyemelő három vb-ezüstérme

Nagymegyer |

<p>Tizenöten képviselték Szlovákiát, hatan közülük dobogóra kerültek az idei 52. férfi és 23. női Masters súlyemelő-világbajnokságon.</p>

A hat honi éremszerző közül három nagymegyeri veterán (Patasi Oszkár, Juhász László, Mezei Tibor) is a legjobbak közé került korosztályában, súlycsoportjában. A negyedik nagymegyeri résztvevő, Megály János csupán orrhosszal maradt le a dobogóról.

A Baden-Württemberg tartományban található Heinsheim városában rendezett monstre viadalon egyébként 49 országból 806 versenyző állt csatasorba.

Egy nappal tovább

„Heinsheim 2006-ban és 2011-ben már rendezett Masters Eb-t, így a korábban megszerzett tapasztalatok birtokában vállalták az ez évi világbajnokság megrendezését, ám ilyen nagyszámú érdeklődőre, rekordrészvételre nem számítottak. Hogy mindenki szóhoz juthasson, a szervezők egy nappal meghoszszabbították az egyébként nyolc napra tervezett viadalt, 49 országból 806 versenyző állt csatasorba. A németek éltek a kínálkozó lehetőséggel, ők háromszázan neveztek, Franciaországból 120-an, az Egyesült Államokból 100-an érkeztek. A Josef Müller Halle sportcsarnokban tíz korosztályban, nyolc súlycsoportban zajlottak a versenyek. Edzési lehetőséget a szervezők a sportcsarnok mellett felépített sátorban biztosítottak. Az érem mellé oklevelet és egy üveg tájjellegű bort kaptunk” – tájékoztatta lapunkat a mezőnyről, a megmérettetés körítéséről Patasi Oszkár, az ismert és sikeres nagymegyeri veterán tárcsanyűvő, aki tizenkét évvel ezelőtt indult először a világbajnokságon, s valamennyi rajtjakor az első négy között zárt, kilencszer lépett dobogóra.

Patasi előkelő helyen

Az aktuális világranglistát böngészve érdekes adatra bukkantunk. A harminckét év során szerzett érmek és pontszerző helyezések alapján rangsorolt 3300 súlyemelő mezőnyében a nagymegyeri Patasi Oszkár az előkelő 198. helyen tanyázik. Az 56 esztendős csallóközi tárcsanyűvő tizenkét évvel ezelőtt kezdte világbajnoki szereplését, kilencszer állt csatasorba, minden alkalommal az első négy között zárt, mérlege: két arany, három ezüst- és két bronzérem. Ezúttal harmadik világbajnoki ezüstérmét szerezte.

Jövőre áprilisban Új-Zéland rendezi a Masters Világjátékokat, ez egyben világbajnokság is lesz. „A hosszú utazásra, a tetemes költségekre való tekintettel a részvételre aligha lesz lehetőségem. 2018-ban Barcelona lesz a házigazda, ez a helyszín már elérhetőbbnek tűnik” – vélekedett a várható folytatásról Patasi Oszkár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?