Harmadikok a szlovákok, gól nélkül Anglia ellen

<p>Szlovákia kemény küzdelemben 0:0-s döntetlent ért el Anglia ellen a labdarúgó-Eb B csoportjának utolsó fordulójában, ezzel a harmadik helyen zárt a kvartettjében, és jó esélye van a továbbjutásra. Az angolok óriási fölényben játszottak, ám a szlovákok minden lövést blokkoltak, Kozáčik is remekül védett.</p>

Ján Kozák, a szlovákok szövetségi kapitánya ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint az oroszok ellen, az angoloknál azonban hat változás is volt a kezdőben, nem játszott többek között WayneRooney, a csatársorban pedig az a Vardy és Sturridge kapott helyet, akik csereként beállva lőttek két fontos gólt Wales ellen.

A 9. percben meleg helyzet alakult ki a szlovák kapu előtt, végül Pekarík szabadított fel. Néhány perccel később Hamšík is megvillant, de a beadása a kapuból kifelé kanyarodott. Negyedóra játék után Vardy kapott jó átadást, lefutotta Škrtelt, de Kozáčik remek ütemben jött ki a kapujából, és óriásit védett. Az első húsz percben az angolok domináltak, az történt a pályán, amit ők akartak.

A 20. percben Peter Pekarík nagyon kellemetlen sérülést szenvedett, Bertrand a könyökével pontosan az orrát találta el, a Hertha hátvédjének orrából dőlt a vér.

A 23. percben Mak lódult meg, a beadással Hamšíkot kereste, de Cahill kivágta a labdát. A szlovákok azonban csak elvétve jutottak át a felezővonalon, az angolok uralták és irányították a játékot. A „tartalékos” angol csapat sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint Rooneyék Wales ellen. A 33. percben egy bal oldali akció végén Lallana lőhetett nagyon jó helyzetből, de 15 méterről megeresztett lövését Kozáčik nagy bravúrral védte. Közvetlenül a szünet előtt Henderson lövésébe belevetődve mentett Ďurica.

Az 53. percben Hubočan beadása után a berobbanó Mak majdnem meglepte Hartot, ám az angolok végül mentettek. A másik oldalon egy kontra végén Clyne lőhetett éles szögből, de Kozáčik szögletre tolta a labdát. Az első igazi szlovák kapura lövésre az 55. percig kellett várni, egy gyors akció végén Weisshoz került a labda, aki kiszorított helyzetben visszahúzott lövéssel próbálkozott, de Hart elérte a labdát.

A 61. percben ismét kimaradt egy óriási angol ziccer: Henderson beadására Alli érkezett, de Škrtel a gólvonalról mentett. A mérkőzésnek ebben a fázisában a szlovákok már megint nem tudták megtartani a labdát, pedig a félidő első tíz percében már voltak biztató megmozdulásaik.

Kozák egy óra játék után lehozta Dudát, helyére Švento állt be, akinek sikerült egy kicsit visszafogni Clyne felfutásait a jobb oldalon. Később Pečovský helyére Gyömbér jött be.

A 73. percben Erik Dier kereste az ötösön Sturridge-ot, ő azonban nem érte el a labdát, így Kozáčik könnyedén hárított.

Az utolsó tíz percre Kozák Škriniart is beküldte, így mindhárom cseréje alkalmával védőjátékost hozott be, vagyis már egyértelműen a döntetlen megtartására törekedett.

A 82. percben igazi tűzijáték alakult ki Kozáčik kapuja előtt, Škrtel két lövést is blokkolt. Öt perccel a meccs vége előtt Mak combizma meghúzódott, az őt ápoló csapatorvos mutatta, hogy cserét kér, de a szlovákoknak már nem volt cserelehetőségük. Mak sántikálva visszatért a pályára, de már nem volt teljes értékű játékos.

Az angolok brutálisan beszorították a szlovákokat, a mérkőzés utolsó 15 percében kilenc kísérletük volt.

A bíró öt percet hosszabbított, de a szlovákok ezt is kibírták, így nagyon értékes egy pontot szereztek, s ezzel a csoport harmadik helyén végeztek, és jó esélyük van a továbbjutásra – az már biztos, hogy egy csapatot megelőztek, az A csoport harmadik helyezettjének csak három pontja van.

A csoport másik meccsén Wales osztálykülönbségű, 3:0-s győzelmet aratott Oroszország felett, és csoportelsőként zárt.

Szlovákia – Anglia 0:0
Sárga lap: Pečovský, ill. Bertrand.
Játékvezető: Velasco Carballo (spanyol).

SZLOVÁKIA: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský (67. Gyömbér) – Mak, Hamšík, Weiss (78. Škriniar) – Duda (57. Švento).

ANGLIA: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Henderson, Dier, Wilshere (56. Rooney) – Lallana (60. Alli), Vardy, Sturridge (76. Kane).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?