Hantuchová nyeretlen

Perth. Az ausztrál városban folytatódott a nem hivatalos tenisz vegyescsapat-világbajnokság. Szlovákiának nem sikerült a bemutatkozása, a B-csoportban sima vereséget szenvedett Belgiumtól, de később 2:1-re legyőzte Magyarországot. Manduláék előzőleg Ausztráliától is kikaptak.

Mandula Petra alaposan megleckéztette Daniela Hantuchovát, a meccset viszont a szlovákok nyertékČTK/AP-felvételA belga–szlovák meccsen Clijsters 40 perc alatt lesöpörte a pályáról Daniela Hantuchovát, Melisse csak egy szettet vesztett Kučera ellen, s a párosban sem volt esélye a szlovák csapatnak. A 20 esztendős Clijsters szenzációs formában játszott, Hantuchová eddig egyszer sem tudott nyerni ellene. A női Mesterek Tornájának győztese csak 10 ki nem kényszerített hibát vétett, míg Hantuchová 34-et. „Nem hinném, hogy valaha is ilyen remek formában kezdtem volna az idényt, mint most. Keményen edzettem, de nem úgy, ahogyan ma játszottam” – mondta Clijsters.

BELGIUM–SZLOVÁKIA 3:0. Kim Clijsters–Daniela Hantuchová 6:1, 6:2, Xavier Malisse–Karel Kučera 6:2, 1:6, 6:1; Clijsters, Malisse–Hantuchová, Kučera 6:2, 6:4.

Második fellépése már jobban sikerült a szlovák csapatnak, 2:1-re verte Magyarországot. Az első meccsen a világranglista 60. helyén álló Mandula Petra 6:0, 7:6 arányban nyert Hantuchová ellen. Mandula a második játszmában már 5:3-ra vezetett, aztán 5:4-nél volt egy mérkőzéslabdája, riválisa azonban elvette az adogatását. Rövidítésre került sor, amelyben Daniela 4:1-re elhúzott, de Petra innen is fordított. Férfi egyesben a világranglista 40. helyén álló Karol Kučerának nem okozott nagy gondot Sávolt Attila, aki hosszú sérülés és betegség miatt több hónapos kihagyás után lépett pályára, s csak megszorítani tudta ellenfelét. Párosban sem volt izgalmas a mérkőzés.

SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 2:1. Hantuchová–Mandula 0:6, 6:7 (5), Kučera–Sávolt 6:3, 7:5; Hantuchová, Kučera–Mandula, Sávolt 6:3, 6:1.

A B-csoport állása:

1. Belgium 1 1 0 3:0

2. Ausztrália 1 1 0 3:0

3. Szlovákia 2 1 1 2:4

4. Magyarország 2 0 2 1:5

Az A-csoportban a Lindsay Davenport és James Blake összeállítású amerikai együttes könnyedén győzte le Csehországot. A párharc egyik érdekessége volt, hogy Blake kölcsönfelszerelésben játszott, miután csomagjai még mindig valahol Los Angeles és Ausztrália között vannak. Franciaország szoros küzdelemben késztette megadásra Oroszországot. Eredmények: Egyesült Államok–Csehország 3:0. James Blake–Jiří Novák 4:6, 6:1, 7:5; Lindsay Davenport–Barbara Strýcová 6:4, 6:3; Davenport, Blake–Strýcová, Novák 6:3, 6:2. Franciaország–Oroszország 2:1. Santoro–Szafin 3:6, 3:6, Mauresmo–Miskina 6:2, 7:6; Santoro, Mauresmo–Szafin, Miskina 6:3, 6:4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?