Hantuchová győzelmei

Maspalomas. Három egyes után Szlovákia 2:1-re vezet a női tenisz Fed Kupa idei döntőjében Spanyolország ellen. Szombaton Martinez legyőzte Husárovát, majd Hantuchová simán diadalmaskodott a sérült Sanchez-Vicariót helyettesítő Sernával. Tegnap Hantuchová nyert Martinez ellen, Husárová és a felépült Sanchez csatája lapzártakor is tartott.

Daniela Hantuchová tegnap drámai csatában győzte le Conchita MartineztReuters-felvételMARTINEZ–HUSÁROVÁ 6:4, 7:6. A tapasztalt hazai játékos volt a párharc esélyese, ám a szlovák csapat kulcsembere reménykedett az újabb sikerben. Az első hat játékban gond nélkül nyerte mindegyikük saját adogatását. Husárová igyekezett gyorsan játszani, megpróbálta elkerülni a hosszú labdameneteket. Először a szlovák teniszezőnő vesztette el adogatását, ám 3:5-ös állásnál szépített, viszont a következő játékot és a játszmát is ellenfele nyerte. A második szett is roppant kiegyensúlyozott volt, mindkét teniszezőnő minden pontért hatalmas csatát vívott. Végül a rövidített játék döntött Martinez javára.

SERNA–HANTUCHOVÁ 2:6 (1:6). A világranglista 8. helyezettje azzal a céllal lépett pályára, hogy kiegyenlítsen. Az első játszmában ellenfelének kétszer elnyerte ellenfele adogatását, és valamivel több mint fél óra alatt győzött. A folytatásban a második és a hatodik játékban – a spanyol adogatása közben – is felülkerekedett és egyórányi játék után megnyerte a mérkőzést.

MARTINEZ–HANTUCHOVÁ 7:6, 5:7, 4:6. A fiatal szlovák játékos kezdte jobban a mérkőzést, kétszer is elnyerte ellenfele adogatását. Martinez azonban nem adta fel, tovább küzdött és sikerült egyenlítenie (2:2). Ugyanígy folytatódott a következő négy játék is. 5:4-es állásnál Martinez játszmalabdához jutott, de a poprádi lány 6:6-ra felzárkózott. Végül a rövidített játék döntött Martinez javára. Hantuchová kezdte jobban a második szettet (2:0), de gyorsan elvesztette előnyét. 4:5-ös állásnál a 30 éves spanyol hölgy már 0:40-re veszített, mégis 5:5-re egyenlített. A 12. játékban azonban már nem tudta megakadályozni a szlovák lány játszmagyőzelmét. Ez az áttörés szemmel láthatóan feldobta Hantuchovát. Már a harmadik játszma második játékában elnyerte ellenfele adogatását és gyorsan 5:2-re vezetett. Ekkor azonban következtek Martinez percei, és két játékot nyert egymás után. A következő azonban Hantuchováé lett, és így 3 óra 18 percnyi játék után megszerezte csapata második pontját.

SANCHEZ-VICARIO–HUSÁROVÁ 0:6. A hazai szurkolók nagy bánatára a szlovák lány már az első játszmában szinte lesöpörte ellenfelét a pályáról. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?