Hantuchová és Čepelová is fordított

<p>Daniela Hantuchová és Jana Čepelová továbbjutott, Karolína Schmiedlová, Magdaléna Rybáriková és Babos Tímea búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open nyitónapján.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Hantuchová és Čepelová is három játszmában lépett tovább.

Hantuchová jókor kapcsolt rá

Daniela Hantuchová 4:6, 6:2, 6:3-ra verte a svájci Romina Oprandit. A szlovák teniszező a második szett elején már 2:0-s vesztésre állt, de aztán zsinórban kilenc gémet nyert, és bejutott a második fordulóba, ahol a francia Alizé Cornet-val találkozik.

„Egy Grand Slam-tornán aratott győzelem mindig sokat számít. Az ember azért edz egész évben, hogy a négy nagy tornán jól teljesítsen. Idén az összes Grand Slamen sikerült túljutnom az első fordulón, mert mindig jókor kapcsoltam rá. Oprandi ellen nem volt könnyű dolgom, mert kellemetlen teniszt játszik, tördeli a játék ritmusát, de annál jobban örülök, hogy legyőztem. Most egy másik pályán játszottunk, mint ahol edzettünk, s ennek gyorsabb volt a borítása. Ezt is meg kellett szoknom, és ehhez kellett alakítanom a játékomat” – magyarázta a második számú szlovák játékos.

Čepelová Halep ellen

Jana Čepelová 2:6, 7:5, 6:1-re győzött a spanyol María-Teresa Torro-Flor ellen, úgy, hogy már 2:6, 3:5-ös vesztésre állt. „Egy Grand Slam-tornán sosem könnyű az első mérkőzés, ráadásul nekem az utóbbi időben az első fordulókban nem ment a játék. Nagyon örülök, hogy most győzni tudtam, nagyon sokra tartom ezt a sikert. Múlt héten nem voltam teljesen egészséges, a New Havenbe tartó repülőn elkaphattam valami vírust, nem éreztem jól magam, és hőemelkedésem volt. Az első meccset még hoztam, de a második elején inkább visszaléptem, mert elfogyott az erőm. Ezután négy napon át feküdtem, ez eleinte meg is mutatkozott a mozgásomon – nyilatkozta Čepelová, aki nem is tudatosította, milyen közel állt a kieséshez. – Nem is gondoltam bele, hogy ellenfelem már befejezheti a meccset. Agresszívabban kezdtem játszani, többet futtattam a spanyolt, amivel már gondjai voltak.”

Čepelová a második fordulóban a világranglista 2. helyezettjével, a román Simona Haleppel találkozik.

Schmiedlová válságban

Már az első körben véget ért a US Open Karolína Schmiedlová számára, aki 6:4, 6:3-ra kikapott a selejtezőből a főtáblára jutott fehérorosz Alekszandra Szasznovicstól. A szlovák játékos az első szettben 4:5-ös állásnál vesztette el az adogatását, a második játszmában pedig a nyolcadik gémben tudta Szasznovics elvenni ellenfele szerváját. Schmiedlová nagyon csalódott volt a kiesés miatt.

„Válságban vagyok, a fontos pillanatokban nem bíztam magamban. Az ellenfelem kezdettől fogva nyomás alá helyezett, nagyon jó volt az első adogatása, a bréklabdáknál mindig ászt ütött, tehát megérdemelten győzött. Remélem, hogy a következő tornákon már sikerül megszakítanom a rossz sorozatomat” – mondta Schmiedlová.

Rybáriková feladta

A New Havenben döntős Magdaléna Rybáriková a 10. kiemelt dán Caroline Wozniacki ellen lépett pályára az első fordulóban, de múlt heti sérülése miatt 1:6, 6:3, 0:2-es állásnál fel kellett adnia a mérkőzést. Az még nem dőlt el, párosban pályára lép-e a szlovák játékos a német Andrea Petkovic oldalán.

Wozniacki így értékelte a mérkőzést: „Eleinte agresszíven játszottam, de aztán arra kezdtem figyelni, hogy ellenfelemnek problémái vannak a lábával, és nem koncentráltam eléggé a saját teljesítményemre. Emiatt el is vesztettem a második szettet. Az ilyen továbbjutás nem olyan öröm, mint a pályán kivívott győzelem, Magdalénának gyors felépülést kívánok” – mondta a US Open 2009-es döntőse.

Babos is búcsúzott

A magyar Babos Tímea két játszmában, 6:4, 7:5-re kapott ki a 14. kiemelt cseh Lucie Šafářovától. „Szomorú vagyok nagyon. Szoros meccs volt. Sajnálom, hogy a vége nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. A szervám ma talán nem úgy működött, ahogy szokott, de alapvonalról jól játszottam. Mégiscsak a világranglista 15. helyezettje állt velem szemben, de ez nem látszott. Nem volt könnyű a sorsolás most. Sajnálom, de menni kell tovább, ott a páros és még rengeteg sok verseny” – tette közzé Babos a hivatalos honlapján. (SITA, babostimea.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?