Handzuš lesz Ramsay asszisztense

Šatan
Pozsony |

A szlovák jégkorong-válogatott április 4-én Nagytapolcsányban Svédországgal találkozik a májusi vb-re készülve.

Az idény folyamán mindig más szakember segítette Craig Ramsay szövetségi kapitány munkáját az egyes felkészülési tornákon, mostantól azonban Michal Handzuš tölti be stabilan ezt a posztot, egészen a világbajnokság végéig. „Azt tőle kell megkérdezni” – nevetett Miroslav Šatan, a válogatott főmenedzsere a tegnapi sajtótájékoztatón felmerült kérdésre, mivel sikerült rávenni erre Handzušt, aki korábban elutasította az ajánlatot.

„Módszereikről” Ramsay sem árult el semmit, a besztercebányai utánpótlásban dolgozó egykori center erényeit azonban hosszasan méltatta: „Mindenki tudja, mit ért el a hokiban, ismeri a játékot, a legmagasabb szinten művelte. Ő egy olyan személyiség, aki ha megjelenik az öltözőben, mindenki rá figyel. Megkértem, hogy lásson el a tanácsaival, hogy mit gondol az egyes játékszituációkról. És ami a legfontosabb: ha ő mondd valamit egy játékosnak a kispadon meccs közben, annak súlya van.”

A svédek elleni felkészülési meccsre kihirdetett keret legnagyobb sztárja Ladislav Nagy. A lassan 40 éves kassai hokis a világbajnokságon búcsúzik el az aktív játéktól.

„Ő is egy rendkívül tapasztalt hokis. A legidősebb a keretben, mégis ő vezette a Tipsport Liga góllövőlistáját. A tavalyi vb-n ő volt számomra a legnagyobb meglepetés, hogy a gyorsan sorjázó hét csoportmeccs mindegyikén keményen és jól játszott, az sem okozott neki gondot, hogy a szélről centerjátékra váltson. Ő egyszerűen egy bajnok, és nekünk szükségünk van a bajnokokra. Sosem adja fel, és képes pluszt hozni a csapatba” – mondta Ramsay.

Nagynál csak Michal Sersennek van több válogatottsága a mostani keretből, ellenben Peter Trškát, Dávid Grígert és Tomáš Mikúšt először láthatja címeres mezben a mostani szakmai stáb. A kapuban Július Hudáček mellett ismét lehetőséget kap Andrej Košarišťan, az érsekújváriak hálóőre.

Ramsay amiatt nem aggódik, hogy a most meghívottak mindegyikének véget ért már a szezonja. Šatan hozzátette, rajtuk kívül már csak olyan hokisok jöhetnek számításba a válogatottnál, akik klubjai még versenyben vannak a playoffban.

„Két héten belül, ahogy véget ér az alapszakasz, minden játékossal felvesszük a kapcsolatot, hogy hogyan látják a vb-szereplés esélyét. Részünkről minden NHL-es és AHL-es hokist szívesen látnánk a csapatban” – szögezte le Šatan, aki számára különleges lesz a nagytapolcsányi meccs, mivel szülővárosáról van szó. – Kicsit több jegyet kell szereznem... Nem emlékszem, hogy nálunk valaha is játszottak volna nemzetközi felnőttmeccset. Úgy 12 éves lehettem, amikor az U20-as vb néhány meccsét ott rendezték. Remélem, telt ház és jó hangulat fog minket most fogadni.” 

Érdekes

A szlovák hokiválogatott kerete

Kapusok: Andrej Košarišťan (Nové Zámky), Július Hudáček (Szpartak Moszkva)
Védők: Michal Čajkovský (Dinamo Moszkva), Mário Grman, Michal Sersen, Adam Jánošík (mind Slovan), Martin Chovan (Detva), Mislav Rosandič (Hradec Králové), Martin Štajnoch (Salzburg), Peter Trška (Vítkovice)
Csatárok: Martin Bakoš (Szocsi), Dávid Buc, Matúš Sukeľ, Adam Liška (mind Slovan), Lukáš Cingel, Matej Paulovič (mindkettő Hradec Králové), Dávid Gríger, Tomáš Mikúš (mindkettő Karlovy Vary), Andrej Kudrna (Sparta Praha), Ladislav Nagy (Košice), Radovan Puliš (Detva), Radoslav Tybor (Vítkovice)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?