Halep és Wozniacki a világelsőségért is játszik

Melbourne. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesé-nek szombati (9.30) fináléja a világelsőségről is dönt majd.A női világelső román Simona Halep bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság fináléjába, miután nagy csatában nyert 6:3, 4:6, 9:7-re a német Angelique Kerber ellen az elődöntőben.

Melbourne. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesé-nek szombati (9.30) fináléja a világelsőségről is dönt majd.

A női világelső román Simona Halep bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság fináléjába, miután nagy csatában nyert 6:3, 4:6, 9:7-re a német Angelique Kerber ellen az elődöntőben. Utóbbi a döntő szettben 4:5-nél két meccslabdát hárított, majd 6:5-nél a mérkőzésért adogatott, de hiába volt két lehetősége, román ellenfele egyenlített, majd a győzelmet is kiharcolta. Halep karrierje során először jutott fináléba Melbourne-ben, csakúgy, mint dán ellenfele, a korábbi világelső Caroline Wozniacki. A román játékos harmadik Grand Slam-döntőjére készülhet, korábban kétszer (2014, 2017) a Roland Garroson jutott fináléba, de győzni még nem tudott.

„Érzelemdús csatát vívtam, volt olyan szakasz, amikor nagyon jól ment, volt, amikor kapaszkodnom kellett, és akadt olyan helyzet is, amikor a meccsben maradásért küzdöttem. Nagy szerencsém volt, hogy túléltem, és meg tudtam nyerni az elődöntőt” – nyilatkozta Halep.

Wozniacki szintén a harmadik GS-döntőjére készülhet, korábban kétszer (2009, 2014) a US Openen jutott fináléba, ám győznie még neki sem sikerült. Azaz most egyikük pályafutása első GS-diadalát aratja, amihez ráadásul világelsőség is jár majd.

A dán játékos hét éve, az elődöntőben bukott el meccslabdáról Melbourne-ben, akkor a kínai Li Nától kapott ki. „Azért is örülök, mert idén a második fordulóban, a 32 közé jutásért két meccslabdát hárítva léptem tovább az Australian Openen újonc horvát Jana Fett ellen. Hiszek benne, hogy ha mindent beleadok, a dolgok jól alakulnak. Győzök vagy veszítek, de büszke leszek erre a két hetemre” – fogalmazott Wozniacki.

A férfiaknál elsőként a horvát Marin Cilic jutott döntőbe, miután simán (6:2, 7:6, 6:2) nyert a brit Kyle Edmund ellen. A horvát játékos a döntőben a címvédő Roger Federerrel vagy a dél-koreai Csung Hje Onnal találkozik vasárnap.

A női páros ma reggeli (6.00) fináléjában Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán első AusOpen-győzelméért küzdött. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?