HALÁLESETEK A FUTBALLPÁLYÁN

Összeállítás az elmúlt 15 év haláleseteiről, amelyek labdarúgópályán történtek:
1989. augusztus 13. A Nigéria–Angola vb-selejtezőn a hazai Sam Okwaraji a 82. percben szívelégtelenségben meghalt. A hazai drukkerek tanácstalanságukban verekedni kezdtek, további 11 ember halt meg.
1993. február 3.

Összeállítás az elmúlt 15 év haláleseteiről, amelyek labdarúgópályán történtek:

1989. augusztus 13. A Nigéria–Angola vb-selejtezőn a hazai Sam Okwaraji a 82. percben szívelégtelenségben meghalt. A hazai drukkerek tanácstalanságukban verekedni kezdtek, további 11 ember halt meg.

1993. február 3. Michael Klein, a Bayer Uerdingen 33 esztendős labdarúgója, 81-szeres román válogatott a csapat edzése után összeesett és meghalt.

1993. szeptember 7. 35 éves korában elhunyt a magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Zsiborás Gábor, aki a válogatott egy héttel korábbi edzésén lett rosszul, eszméletét már nem nyerte vissza.

1999. július 25. A Rapid Bucuresti elleni bajnoki mérkőzésen összeesett és a kórházba szállítás közben elhunyt Stefan Vrabioru román labdarúgó. A vizsgálatok kis mennyiségű doppingszert mutattak ki a szervezetében.

2000. február A 17 éves nigériai John Ikoroma az Egyesült Arab Emírségekben rendezett barátságos találkozón kapott szívrohamot, és meghalt.

2000. október 5. Catalin Haldan, a román válogatott 24 éves labdarúgója egy barátságos mérkőzésen összeesett, és kórházba szállítás után meghalt.

2001. augusztus 28. Tíznapos kóma után elhunyt Szerhij Perkun, a CSZKA Moszkva és az ukrán válogatott 23 éves kapusa, aki Mahacskalában összefejelt az ellenfél egyik csatárával.

2001. október 2. Edzés közben összeesett, majd a kórházba szállítás után elhunyt Vladimir Dimitrijevics, a jugoszláv Crvena Zvezda 20 éves labdarúgója. Halálát szívelégtelenség okozta.

2002. február 8. Szívroham következtében edzés közben meghalt Jannisz Pathiakakisz, a görög bajnokság élvonalában szereplő Akraitosz szakvezetője.

2002. július 20. Mérkőzés közben életét vesztette Dárdai Balázs, a Barcs labdarúgója. A német Hertha BSC-ben játszó Dárdai Pál öccse 23 éves volt.

2003. június 26. A Konföderációs Kupán a Kamerun–Kolumbia elődöntőben a 73. percben összeesett, és meghalt Marc-Vivien Foe, a Manchester City 28 éves kameruni középpályása.

2003. július 3. Edzés közben rosszul lett, és a kórházban elhunyt Max, a brazil Botafogo 21 éves hátvédje. Halálát szívroham okozta.

004. január 7. Holtan találták az Arsenal Kijev labdarúgócsapatának edzőközpontjában Salva Apkazavát, az ukrán élvonalbeli együttes grúz válogatott csatárát. A 23 éves futballista halálát tüdőtágulás okozta. (SAB)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?