Gyűrűzik a bundabotrány: Gešnábelt is felfüggesztették

Róbert Gešnábel

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága felfüggesztette a Rózsahegyen játszó Róbert Gešnábel játékjogát, mert a gyanú szerint még az aranyosmarótiak futballistájaként fogadási csalásban vehetett részt, és befolyásolhatta a meccsek eredményét.

A szövetség honlapján közzétett információk szerint három tavalyi meccsnél áll fenn a manipuláció gyanúja: Zlaté Moravce–Trenčín 0:2, Zlaté Moravce–Podbrezová 1:0. DAC–Zlaté Moravce 3:3.

A szövetség egyúttal a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségtől kapott információk alapján a következő játékvezetőket, meccsellenőröket és sportvezetőket függesztette fel: František Bán, Pásztor László, Ľubomír Bulla, Oliver Doval, Rastislav Gonda, Milan Dolník, Ján Grenčík, Vladimír Ľupták, Ľubomír Konečný, Stanislav Kučera, Vladimír Kosec, Michal Chudý, Dávid Šimonovič, Ján Majsniar, Štefan Bálint, Róbert Kolka, Juraj Randlisek, Pavel Beťko, Radovan Baník és Dezider Ferenc.

A szövetség egyúttal eljárást indított a következő klubok ellen: Láza, Krásno nad Kysucou, Poltár, Závažná Poruba, Kalinovo, Tisovec. Esetükben nem fogadási csalás miatt, hanem csapatuk győzelme érdekében próbálták a sportvezetők befolyásolni a mérkőzéseket. (futbalsfz.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?