GYÚJTÓPONTBAN

Udvardi focifilozófia
Udvard. Sorozatban háromszor hagyták el vesztesen a pályát a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában közreműködő udvardiak, akik a listavezető nagysurányiak legyőzésével (3:1) javítottak vasárnap délután idénybeli mérlegükön.

Udvardi focifilozófia

Udvard. Sorozatban háromszor hagyták el vesztesen a pályát a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában közreműködő udvardiak, akik a listavezető nagysurányiak legyőzésével (3:1) javítottak vasárnap délután idénybeli mérlegükön. „Alig ismertem a fiúkra, akik nagy odaadással harcoltak a sikerért és jó teljesítményüknek köszönhetően vetettek véget a vendégek veretlenségi sorozatának – nyilatkozta lapunknak a győztes párharcról a hazaiak klubelnöke, Bernáth Ferenc, aki 48 esztendős kora ellenére is az udvardiak egyik meghatározó egyénisége volt a játéktéren. – Mi nem a játékvezetőket motiváljuk, hanem ezúttal célprémiumot ajánlottuk fel futballistáinknak. Az összeg, melyet nem konkretizálok, megtette hatását. Más klubok vezetői is inkább ezt az utat választhatnák” – fogalmazott a sportvezető. (ái)

Megijesztették a bírónőt?

Csicser. Vendégként is négyszer mattolta Nacina Ves-i ellenlábasát a csicseri együttes, a góltermés ellenére is csak egy pontot szereztek a kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjának 5. fordulójában (4:4). „Már 3:1 arányban is vezettünk. Két jogtalan tizenegyesből egalizált az ellenfél. A 80. percben újra visszavettük a vezetést. A hárompercnyi hosszabbításból végül hat lett, s az utolsó pillanatokban egy újabb büntetőt fújtak be ellenünk” – ecsetelte a történteket Varga Imre, csicseri polgármester és klubelnök. A három tizenegyesen túl a játékvezetőnő is érdekessége volt a mérkőzésnek. „Úgy tűnt, mintha megfélemlítették volna. A büntetőket nézői bekiabálások alapján ítélte meg. Fellebbeztünk, a történtek kivizsgálását kérvényezzük. Bízunk benne, hogy a találkozó videofelvétele is minket fog igazolni” – reménykedett Varga Imre. (kb)

Varjúéknál nincs protekció

Feketenyék. Az elmúlt hét végén a nagymegyeriek elleni párharcon (1:1) megszerezte első pontját az új idényben a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának feketenyéki sereghajtója. „Legnagyobb gondot a rossz helyzetkihasználás jelenti. A meccsenként ismétlődő sok ziccer ellenére hat találkozón mindössze háromszor voltunk eredményesek – mutatott rá Varjú Károly klubelnök a pontmizéria okára. Más klubokkal ellentétben edzőcseréről nem tárgyalt a vezérkar. „Abban, hogy türelmi időt kapott a vezetőségtől trénerünk, id. Varjú László, nem játszottak szerepet a rokoni szálak” – reagált célzásunkra az edző fiatalabb fivére. Egyébként a pontot érő fejesgól is családtag, nevezetesen Varjú Zsolt nevéhez fűződik. Csereként a hazai edző gyermeke, ifj. Varjú László is játékba avatkozott. (ái)

Bakizó cserekapus

Nagybalog. Idénybeli első vereségüket szenvedték el az ambiciózus nagybalogiak Málinecen (1:2), a közép-szlovákiai V. liga D csoportjának 6. fordulójában. „A szünetben még mi vezettünk. A második játékrész elején elkövetett két kapushiba után már a hazaiaknál volt az előny. A hátralévő fél órában kapujukhoz szegeztük a vendéglátókat, de a szerencse elpártolt tőlünk” – emlékezett vissza Erdődi József, a listavezető nagybalogiak menedzsere. A tisztviselő elmondása szerint hiányzó első számú kapusuk könyökét annyira megtaposták a korábbi meccsen, hogy a szilánkos törés következményeként idén már nem lesz hadba fogható. „Remélem, hogy ez a pofon helyrerázza a csapatot, s jövő héttől újra sikeresek leszünk” – bizakodik Erdődi József. (kb)

Belanský Attila ponttal debütált

Nagysalló. A nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának nagysallói találkozóján a vendég garamkálnaiak kispadján Belanský Attila személyében új edző foglalt helyet. „Elődje, Mário Škorupa kilenc hónapon át irányította együttesünket, ám munkahelyi elfoglatságára hivatkozva a meccs előtti napokban megvált a gárdától. Az ő javaslatára neveztük ki új trénernek Attilát” – ecsetelte a friss fejleményeket Tibor Soboňa klubelnök. „A garamkálnaiak ajánlata komoly kihívást jelent a számomra, hiszen a vezetők a magasabb osztályba való jutást tűzték ki célul. A nagysallóiak elleni öszecsapásnak baljós előjelei voltak, hiszen Méres és Vzdychavský is sérültet jelentett, legeredményesebb csatárunkat, Szilvást pedig ugyancsak sérülés miatt már a 35. percben le kellett cserélnem. Végülis odaadó játékunknak köszönhetően döntetleneztünk (1:1), zsákmányunknak köszönhetően az élre kerültünk” – értékelt bemutatkozását az új szakvezető. (áb)

Felsőpatonyi edzőcsere

Felsőpatony/Illésháza. Az illésházaiak jóvoltából immár otthon is kitömték (4:0) a megfiatalított felsőpatonyi együttest a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában. „Az első félidőben még tartották magukat a fiúk, a bekapott gól után azonban összeroppantak. Lélektanilag kell felrázni őket. A meccs után lemondott edzőnk, Fodor András. Helyét ideiglenesen én vettem át” – informálta lapunkat Horváth József, a felsőpatonyiak titkára. „Az otthon elhullajtott pontokat most idegenben sikerült begyűjtenünk. Győzelmünket a jobb helyzetkihasználásnak tulajdonítom, mivel már az első játékrészben is ziccerek sokaságát puskáztuk el, az eredmény azonban 0:0 volt. Bízom benne, hogy ezentúl nem fogunk gólínségben szenvedni” – hallottuk az illésházi játékosedző, Balla Béla szavait. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?