GYÚJTÓPONTBAN

Skót légiós a negyedieknél
Negyed. A nyugat-szlovákiai III. liga negyedi sereghajtója az új idényben még nem szerzett pontot, legutóbb vasárnap a J. Bohunice pályájáról távozott üres kézzel (1:3). Ezen a találkozón Vladimír Ekhardt személyében már új edző vezette csatába a mátyusföldieket.

Skót légiós a negyedieknél

Negyed. A nyugat-szlovákiai III. liga negyedi sereghajtója az új idényben még nem szerzett pontot, legutóbb vasárnap a J. Bohunice pályájáról távozott üres kézzel (1:3). Ezen a találkozón Vladimír Ekhardt személyében már új edző vezette csatába a mátyusföldieket. „A szerdai vereség után döntöttünk arról, hogy elköszönünk Miroslav Laukótól. Utóda, a felsőbb osztályban is közreműködött szakember rutinjára nagy szükség lesz a folytatásban. Reméljük, fiataljaink sokat tanulnak tőle – nyilatkozta a negyediek klubtitkára, Bereczky Zoltán. Ő azt is közreadta, hogy nem csupán az új trénerrel, hanem jó képességű futballistákkal is erősítettek szeptember elején. – Sokat várunk Martin Lipčáktól, Martin Filiptől és Gerrard Rossitól. Ez utóbbi lesz egyébként az első skót futballista, aki pályára lép szlovák klub mezében” – értesültünk a negyediek nagy fogásáról. (ái)

Kiütötték a félieket

Fél. Méretes zakóba szaladtak Szenckirályfán a féliek (6:1), a pozsonyi IV. liga A csoportjának 4. fordulójában. Az eredmény annál is inkább meglepő, mivel a harmadik kör után még hibátlanul, 15:1-es gólaránnyal álltak a tabella élén. „Máig nem értem, mi történt a csapattal – szomorkodott Nagy Sándor, féli klubelnök. – Kapusunk, s egyben csapatkapitányunk, Guttléber angliai elfoglaltsága miatt hiányzott. Őt az öregfiúk 40 éves hálóőre, Lipka helyettesítette, de nem szeretném nyakába varrni a történteket. A gyorsan bekapott találat meglephette a csapatot. A kiütéses vereség egyik oka a három hátvédes taktika, szerintem négy védővel kellett volna játszanunk. Szurkolóinkat is sajnálom, ráadásul többen is voltunk, mint a hazaiak. Bízom benne, hogy csupán pillanatnyi rövidzárlat okozta a csúfos vereséget” – sajnálkozott Nagy Sándor. (kb)

Célt téveszetett, partjelzőt talált

Dunamocs. A 63. percben 1:1-es állásnál félbeszakadt a dunamocsiak és a madariak összecsapása vasárnap délután a komáromi területi bajnokság I. osztályában. „Szöglethez készültünk, mikor az ellenfél játékosa szándékosan eltalálta labdával a partjelzőt. A játékvezető ezután lefújta a meccset – ecsetelte az ominózus esetet Kovács Valér, dunamocsi sportelnök. „Ugyanez a partjelző lengetett legutóbbi bajnokinkon is. Akkor, és most Dunamocson is háromméteres lesállásokat engedett el. A vitatott szituációnál játékosunk, Boros Ferenc csak passzolni akart. Vesztére irányt és célt tévesztett, térden találta a partjelzőt. Felfoghatatlan, hogy ilyen baki miatt azonnal véget kell vetni a találkozónak. Már kérvényeztük a szövetségen, hogy értékeljék át a benünnket sújtó döntést” – kesergett Csóka Róbert, aki a madariak csapatkapitánya és titkára is egyben. (kb)

Felébredtek a párkányiak

Led. Rovne/Párkány. Gólszüret (5:4) szemtanúi voltak a focikedvelők a párkányiak idegenbeli párharcán a nyugat-szlovákiai III. liga 5. fordulójában, „Érzésem szerint az első félidőt teljesen átaludtuk, háromszor rezdült a hálónk. Fordulás után azonban nagyot változott a játék képe: lőttünk négy gólt, de még így sem sikerült a pontszerzés. A fegyelmezetlenségnek tulajdonítom a vereséget. Két perccel a vége előtt még 4:4 volt az állás, akkor kaptuk az utolsó találatot. Nem jégkorongot játszunk, hogy ötször is mattoljanak bennünket…” – értékelte a mérkőzést a csalódott párkányi edző, Bohumil Toběrný. A szakember azonban biztos benne, hogy fiatal csapata megtalálja a sikerhez vezető utat, mivel a vereségek elle-nére sem játszanak alárendelt szerepet védencei. (kb)

Riapoš szívesen duplázna

Buzita. A kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportja 2. helyén tanyázó buzitai újonc vasárnap a 13. helyezett nagykaposiakat látta vendégül. A hazaiak biztosan szereztek három pontot, egyben gólarányt javítottak. Mezükben újfent Mikuláš Riapoš bizonyult a legeredményesebbnek, aki két alkalommal szomorította el Repovskýt, a vendégek egyébként jó formában védő kapusát. A buzitaiak befejező csatára vezeti hét találattal a góllistát. Mondhatni ott folytatja, ahol a nyár elején abbahagyta. „Egy emelettel lejjebb már gólkirályi címet szereztem, miért ne sikerülhetne a duplázás a IV. ligában. Számomra azonban még ennél is fontosabb, hogy csapatunk minél több győzelmet és pontot gyűjtsön és a legjobbak között végezzen a tabellán” – nyilatkozta lapunknak az egyéni és a kollektív célról a buziataiak egyik meghatározó egyénisége. (zsz)

Emlékezetes deméndi hajrá

Deménd. Sokáig úgy festett, hogy a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának deméndi újonca zsinórban harmadik mérkőzését is elveszti, ezúttal hazai környezetben. Az aranyosmarótiak fakócsapata elleni vasárnapi összecsapáson ugyanis a rendes játékidő leteltével még vesztésre (0:1) álltak. „A vendégek néhány játékosa, főleg a második félidőben, többször sérülést színlelve a füvön fetrengett. A nyilvánvaló időhúzás miatt Tomčík játékvezető öt perces hosszabbítást rendelt el. Ekkor fordult a kocka. „Szabó edző részéről jó húzásnak bizonyult, hogy a 70. percben a védelemből a csatársorba vezényelte Dvorakovičot. Ugyancsak bölcs döntést hozott, amikor csereként Ácsot is a pályára küldte. Éppen Dvorakovič egyenlített és a sokáig emlékezetes végjátékban Látečka megszerezte a győztes gólt” – emlékezett vissza a végjátékban történtekre Kollár László, a deméndiek tisztségviselője és szponzora. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?