Győzni megy a Bayern Londonba

<p>A mai nap slágermeccsén az Arsenal a Bayern Münchent fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A papírforma a Bundesligát 15 pontos előnnyel vezető Heynckes-legénység mellett szól. Érdekes összecsapásra van kilátás Portóban, ahol a csoportmeccseken veretlen BL-újonc Málaga lép pályára.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Rosszul sikerült az ágyúsok szombati BL-főpróbája, a londoni alakulat az FA-kupa 5. fordulójában odahaza 1:0-ra kikapott a második vonalbeli Blackburntől, így várhatóan immár nyolcadik éve trófea nélkül marad. A csapat már korábban kiesett a Ligakupából, a Premier League-ben pedig csak az ötödik helyen áll, a BL-ben pedig kevés az esélyük a továbbjutásra, ráadásul az Arsenal az utóbbi két évben rendre a legjobb 16 között búcsúzott.

„El kell felednünk a Blackburn elleni kudarcot. Ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy megmutassuk, karakteres csapat vagyunk, a játékosaink pedig igenis tudnak egymásért küzdeni” – nyilatkozta Arsene Wenger. A londoniak francia szakvezetője nem számíthat a sérült Gibbsre, így várhatóan Vermaelen lesz a balhátvéd.

Santi Cazorla, az Arsenal játékmestere is elismeri, hogy a Bayern az idei BL legnagyobb favoritjai közé tartozik, de reméli, hogy meglepetést okoznak: „A Chelsea-ről kell példát vennünk, akik a tavaly májusi müncheni BL-döntőben legyőzték Ribéryéket.”

Bizakodva utaztak Londonba a müncheniek, nem csoda, hiszen szárnyalnak a bajnokságban, 22 meccs közül 18-at megnyertek, s összesen mindössze hét gólt kaptak. „Mi a Bayernnél sosem elégszünk meg a döntetlennel, mert ilyen a mentalitásunk – nyilatkozta a 28 éves Bastian Schweinsteiger a goal.com-nak. – Ha új játékosokat igazolunk, azok kezdetben néha örülnek a 0:0-s vagy az 1:1-es eredménynek, ám gyorsan megmagyarázzuk nekik, hogy mi csak a győzelemmel vagyunk elégedettek, más minket nem érdekel. Nem tagadjuk, döntőbe akarunk jutni, de ehhez első állomásként túl kell lépnünk az Arsenalon.”

Jupp Heynckesnek, a bajorok mesterének nélkülöznie kell az eltiltott Boatenget, valamint a beteg Pizarrót és a hosszú ideje harcképtelen Badstubert. „Nem szabad lebecsülnünk az ágyúsokat, elsősorban a támadójátékuk veszélyes. Jó formában vagyunk, ezt Londonban is bebizonyítjuk” – szögezte le Heynckes.

A két együttes a BL 2000/01-es idényében egy csoportban szerepelt, s mindkettő továbbjutott, a 2004/2005-ös szezonban pedig a nyolcaddöntőben találkoztak, ahonnan 3:2-es összesítéssel a Bayern lépett tovább. Eddig csak négy BL-meccset játszottak egymás ellen, a mérleg a münchenieknek kedvez, kétszer nyertek, egyszer döntetleneztek, egy ízben pedig az Arsenal győzött.

A nap másik mérkőzésén a BL idei meglepetéscsapata, a Málaga a 2004-es győztes FC Porto vendége lesz. A spanyol együttes folytatni szeretné veretlenségi sorozatát, hiszen a legrangosabb kupasorozat újonca nem kapott ki a csoportmeccseken.

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a mai meccsre: a Porto 2:0-ra nyert a Beira Mar otthonában, míg a Málaga Saviola góljával bizonyult jobbnak a Bilbaónál. „Mindig kellemes érzés győztes bajnoki után BL-meccset játszani, de azzal tisztában vagyunk, hogy a Málaga jóval erősebb ellenfél, mint a Beira Mar volt” – jelentette ki Vítor Pereira, portugál együttes szakvezetője.

„Rendkívül nehéz meccs vár ránk, de nem félünk. Ott akarunk lenni a negyeddöntőben” – hangsúlyozta Manuel Pellegrini, a Málaga chilei vezetőedzője.

Nem nagyon megy a portóiaknak a spanyol csapatok ellen: az eddigi 37 kupameccsük közül csak tizenkettőt nyertek meg, ötször döntetleneztek, hússzor kikaptak. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?