Győznének a döntőben is

Tovább írják a hazai hokitörté-nelmet az érsekújváriak, az I. liga abszolút újoncaként már a bajnokság döntőjét kezdik meg ma (17.30) a bártfaiak ellen.Beigazolódott a papírforma az I. jégkorongligában, az alapszakasz két legjobbja találkozik a ma induló döntősorozatban.

Tovább írják a hazai hokitörté-nelmet az érsekújváriak, az I. liga abszolút újoncaként már a bajnokság döntőjét kezdik meg ma (17.30) a bártfaiak ellen.

Beigazolódott a papírforma az I. jégkorongligában, az alapszakasz két legjobbja találkozik a ma induló döntősorozatban. A bajnokság abszolút újoncaként az érsekújváriak a bártfaiak otthonában kezdik meg az egyik fél három győzelméig tartó sorozatot. „Az I. liga bajnoki címe nagy dolog lenne számunkra. Hatalmas tett lenne, ha a második vonal újoncaként ilyen rakétasebességgel törnénk be a legmagasabb szintre” – mondta lapunknak František Sucharda, az érsekújváriak klubelnöke.

A bártfaiak elleni alapszakaszbeli meccsek mérlege a zöld-fehérek számára kedvező, a négy találkozóból hármat ők nyertek, másrészt mindegyik meccs rendkívül szoros volt (3:2 rávezetések után, 2:4, 4:3 hosszabbítás után, 2:1). „Biztosan gyors hokit láthatnak majd a nézők. A bártfaiaknak fiatal csapatuk van, amely sokat korcsolyázik. De ha jó a kapusteljesítményünk, akkor jobbak vagyunk. Nyerni akarunk” – adta ki a jelszót Martin Chovan, az érsekújváriak játékosa a hokej.sk-nak adott interjújában. Érdekesség, hogy mindkét csapatot neves, az élvonalban sikereket elért edző irányítja: a keletieket Anton Tomko, aki kétszer is bajnok lett a kassaiakkal (legutóbb 2014-ben), az érsekújváriakat pedig az a Miroslav Chudý vezeti, aki tavaly a besztercebányaiakkal ezüstérmes lett az extraligában.

Valószínűleg sokat fog számítani a sorozatban a rutinos szakvezetők taktikája. Ugyanis míg a korábbi években csak a bajnok kapta meg az esélyt, hogy osztályozót vívjon az extraligába kerülésért, addig most mindkét gárda küzdhet majd a Tipsport Ligáért. Így felmerül a kérdés, nem fognak-e tartalékolni a I. liga fináléjában a csapatok a nagyobb jelentőségű osztályozóra, ahová semmilyen egymás elleni eredményt nem visznek magukkal a csapatok, mivel – kiegészülve a Tipsport Liga utolsó, kilencedik helyezettjével – körmérkőzéses formában újra találkoznak majd egymással. „Elképzelhető, hogy néhány játékosunkat emiatt pihentetni fogjuk, de ez csak a mérkőzéseken fog eldőlni” – jegyezte meg Sucharda.

A HC Mikron elnöke szerint a playoff eddigi két fordulójának valamennyi meccsén az övék volt a jobb csapat. Ugyanakkor a senicaiak elleni negyeddöntőben „csak” 3:1-re nyertek az érsekújváriak, mindannyiszor szoros meccseket játszva, míg a liptószentmiklósiakat látszólag könnyedebben búcsúztatták az elődöntőben. „A Senica olyan hokit játszik, hogy csak kevés gól születik. A kapusuk nagyon jó formába lendült, és véleményem szerint a védelmük is szervezettebb volt, mint a liptószentmiklósiaké. Utóbbi ellenfél játékstílusa sokkal jobban feküdt nekünk” – tette hozzá František Sucharda.

A bártfaiak ugyanilyen úton jutottak el a döntőbe, a nagytapolcsányiakat 3:1-re, a gyetvaiakat 3:0-ra verték a playoffban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?