Győzelmi kényszerben a szlovákok Skócia ellen

<p>Két vereség után komoly győzelmi kényszerrel lép pályára ma este (20.45) Nagyszombatban a szlovák futballválogatott a skótok elleni vb-selejtezőn. Ján Kozák szövetségi kapitány már Škrtellel és Škriniarral is számolhat.</p>

A szlovákok két vereséggel kezdték a vb-selejtezősorozatot, ha továbbjutásról akarnak álmodozni, akkor ma Skóciát le kell győzniük. Ján Kozák a szlovénok elleni 1:0-ra elvesztett találkozó után behívta a felnőttcsapatba az U21-es válogatott hátvédjét, Milan Škriniart, miután a Pavel Hapal irányította korosztályos válogatott már kivívta az Eb-részvétel jogát. A szlovákok szövetségi kapitánya már számolhat Martin Škrtellel is, aki Szlovéniában eltiltás miatt nem játszhatott. Škrtelnek ugyan alig egy hete eltört az orra, de vállalni tudja a játékot.

Csakhogy a szlovák válogatott legfőbb gondja nem a védelem (még ha Pekarík és Gyömbér továbbra is sérült, Hubočan pedig ljubljanai sárga lapja miatt eltiltás miatt nem játszhat), hanem a csatársor. A nemzeti csapat immár 405 perce nem szerzett gólt, utoljára az oroszok elleni Eb-meccsen találtak a hálóba. Szlovénia ellen mindössze egy kapura tartó lövést tudtak felmutatni.

„Saját magunkat hoztuk ilyen helyzetbe a két felesleges vereséggel. Többet is ki lehetett volna hozni az előző mérkőzésekről. Ha versenyben akarunk maradni a vb-részvételért, akkor a skótok ellen nyernünk kell. Ezen a szinten már nem könnyű győzni, de saját magunknak kell kilábalnunk ebből a helyzetből” – nyilatkozta Kozák, aki elárulta, hazai közönség előtt támadóbb felfogású kezdőtizenegyet küld pályára, mint Szlovéniában.

A skótok két mérkőzés után négy ponttal állnak az E csoport második helyén, az első fordulóban 5:1-re nyertek Máltán, szombaton azonban hazai pályán vesztettek pontot Litvánia ellen, a mérkőzés 1:1-es döntetlennel ért véget. A skót nemzeti csapatot irányító Gordon Strachan azonban továbbra is pozítívan látja a selejtezősorozatot. „Több helyzetet alakítottunk ki, mint Máltán, a fiúk mindent belaadtak, jó ez az egy pont” – nyilatkozta a szakvezető, akinek nélkülöznie kell a csapatkapitány Darren Fletchert, aki combsérülést szenvedett a litvánok ellen.

A szlovákok és a skótok korábban még soha nem találkoztak, a ma esti összecsapást a svéd Martin Strömbergsson vezeti, és az STV 1 közvetíti. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?