Győzelmekkel zártak a női kézisek

A Ferencváros és a Győr is kilenc góllal nyerte meg a csoportkör utolsó mérkőzését a női kézilabda Bajnokok Ligájában.A Ferencváros 30:21-re győzött a Larvik otthonában a hatodik fordulóban.

A Ferencváros és a Győr is kilenc góllal nyerte meg a csoportkör utolsó mérkőzését a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Ferencváros 30:21-re győzött a Larvik otthonában a hatodik fordulóban. A zöld-fehérek továbbjutása már korábban eldőlt, a norvégok viszont csak úgy harcolhatták ki a továbbjutást, ha nem kapnak ki. Ám már az első félidőben nagy különbség alakult ki (8:19) a magyar gárda javára, amely a pihenőt követően épp annyi energiát fektetett a játékba, amellyel őrizte a különbséget.

A Fradi így négy pontot visz magával a középdöntőbe a C csoport második helyezettjeként, ahol a Metzcel, a Buducnosttal és a Bietigheimmel kerül össze.

A címvédő Győri Audi ETO KC a francia Brest Bretagne elleni 26:17-es győzelemmel zárta a csoportkört. A találkozó elején háromszor is vezetett egy góllal a pont nélkül álló francia együttes, ám ezt követően a házigazda fokozatosan ellépett ellenfelétől, és a szünetre hatgólos előnyre tett szert a négy gólt szerzett Yvette Broch vezetésével. A második félidőben is uralta a találkozót a Győr, amelyben több fiatal játékos is lehetőséget kapott a bizonyításra, s így is fölényes győzelemmel nyerte meg csoportját.

A Győr már korábban biztosította helyét a középdöntőben, ahova hat ponttal került be, a bukaresti CSM, a Ljubljana és a dán Nyköbing mellé.

„Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak a szezonban eddig nyújtott teljesítményükhöz. Voltak nehéz pillanataink, de a csapatszellem végig kitartott. Nemcsak a nehéz ellenfelekkel kellett megküzdenünk, hanem saját magunkkal és a körülményekkel is, amelyek nagyon megnehezítették a helyzetünket, de ezek csak erősebbé tettek minket – értékelt Ambros Martín, a győriek vezetőedzője. – Két hét múlva kezdődik a világbajnokság, és az összes vb-résztvevő játékosunk 100%-osan odatette magát, ennek különösen örülök.” (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?