Gyenge a magyar védelem?

Budapest/Varsó. A Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) elnöke és a válogatott tagjai is bíznak abban, hogy szombati budapesti győzelmükkel – és a lettek svédországi vereségével – megszerzik a pótkvalifikációt jelentő 2. helyet az Európa-bajnoki selejtezőben.

Fehér Csaba (balra), aki a 0:0-ra végződött lengyelországi mérkőzésen a magyar csapat egyik legjobbja volt, egyelőre sérüléssel bajlódik, és nem biztos, hogy pályára lép szombatonReuters-felvétel „A novemberi párharcok sorsolására hétfőn a frankfurti repülőtéren kerül sor, s erre a két kapitány, Pawel Janas és Edward Klejndinst (U21-es együttes) jelentkezését küldtem el. Remélem, hogy végül mindketten elrepülhetnek Németországba” – mondta a PZPN-t vezető Michal Listkiewicz.

A Pawel Janas munkáját segítő Maciej Skorza szerint a lengyelek reményeit növeli, hogy a magyar válogatott hátsó alakzata rendkívül sikertelen hétvégét produkált. „A legutóbbi mérkőzéseken Király kapus általában három-négy gólt kapott, a védelem főnökének számító Dragóner csapata, a Ferencváros pedig 5:0-ás vereséget szenvedett Debrecenben. Biztos vagyok abban, hogy ez nem javította az önbizalmukat – jegyezte meg az edző. – Janas mindent elkövet a győzelemért, még arra is hajlandó, hogy a felállást 4-4-2-ről 3-5-2-re változtassa. A magyarok ellen leginkább a kontrajáték vezethet eredményre, ezt legutóbb a lettek is bebizonyították Rigában. Harminc percig a saját kapujuk előtt álltak, majd ezután gyors és kiválóan végrehajtott ellentámadásokkal arattak győzelmet. Mi viszont nem várhatunk ilyen sokáig, támadnunk kell! Három, egyenként félórás összefoglalót is megtekintünk a magyarok eddigi hazai mérkőzéseiről, hogy a játékosok is tisztában legyenek az ellenfél taktikájával. Felkészülésünk eltér majd a lettek és a svédek elleni találkozóktól, mert a magyarok más taktikával játszanak.”

A lengyel sajtó és közvélemény régóta kritizálja a csatárokat, hiszen a mostani sorozatban csak három mérkőzésen – kétszer San Marino ellen – ért el gólt az együttes, s a kilenc találatból csak kettőt szereztek a támadók, pontosabban a Budapesten hiányzó Marcin Kuzba.

„Optimistán kell várnunk a budapesti mérkőzést. Tudom, hogy hazai pályán a svédek, a magyarok és a lettek ellen sem szereztünk gólt, de nem adjuk meg magunkat. Nem fogadhatjuk el azt az érvelést, hogy alkalmatlanok és képtelenek vagyunk a gólszerzésre” – mondta Pawel Janas legjobb csatára, a krakkói Maciej Zurawski. A lengyel ma délután az Amica Wronki tartalékcsapatával találkozik, s csütörtökön 11 órakor repül Poznanból a magyar fővárosba.

A nagy érdeklődéssel várt összecsapásra szóló belépők az IBUSZ-irodákban és a találkozó helyszínén, a Puskás Ferenc-stadionban 2500, 3500 és 6000 forintért kaphatók.

Doppingellenőrök a magyaroknál

Tata. Rendben készül Tatán a magyar labdarúgó-válogatott a lengyelek elleni szombati, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre, kedden délelőtt ugyanakkor váratlanul doppingellenőrök érkeztek a sportminisztériumból. A szakemberek vér- és vizeletmintát vettek az idegenlégiósoktól. A keret első keddi edzése a szokásoknak megfelelően zajlott, a sérüléssel bajlódó Gera Zoltán és Fehér Csaba különmunkát végzett. Egyelőre a ferencvárosi csatár helyzete tűnik jobbnak, már labdás gyakorlatokat is végzett és kocogott. Mindketten folyamatos kezelést kapnak az orvosi stábtól. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?