Guardiola barátja a játékosainak, ha elfogadják a döntéseit

Berlin |

<p>A Bayern Münchenhez érkezése óta először nyíltan figyelmeztette játékosait Josep Guardiola arra, hogy el kell fogadniuk a döntéseit, máskülönben kikerülhetnek a csapatból.</p>

"Jó barátságban vagyok a játékosokkal, ha elfogadják, amit mondok. Számíthat a támogatásomra az, aki elfogadja a választásaimat, aki viszont nem akarja ezeket megérteni, gyakran a lelátón találja majd magát" - közölte határozott álláspontját a bajor klub magazinjának nyilatkozva.     A 42 éves trénernek - aki júniusban vette át a bajor alakulattal bajnokságot, kupát és Bajnokok Ligáját nyert Jupp Heynckes helyét - meggyőződése, hogy a Bayern München akkor lesz még jobb, "ha minden játékos részt vesz a támadásokban", s úgy véli, csapata akkor harcolhat a szezon végén a bajnoki címért, ha az összes futballista elfogadja a döntéseit.     Guardiola jelenleg nem számolhat a sérült spanyol Javi Martinezzel és Thiago Alcantarával, valamint a svájci Xherdan Shaqirivel. A hiányzókat érintve a tréner utalt arra, hogy Philipp Lahm azonnal visszakerülhet majd a megszokott helyére, a védelem jobb oldalára, amint Martinez és Alcantara visszatér a csapatba, azzal együtt is, hogy a csapatkapitány "igazán jó" teljesítményt nyújtott védekező középpályásként az utóbbi mérkőzéseken.     "Philipp nélkül nem lett volna lehetséges jó meccseket játszanunk Manchesterben és Leverkusenben" - vélekedett a Barcelonával korábban sikert sikerre halmozó edző.     A saját jövőjét illető felvetésre kizárólag rövid távú terveket fogalmazott meg.     "Lehet, hogy a következő szezonban más ül majd az irodámban. Számomra ezért a jövő jelenleg a Mainz, a Plzen és a Hertha Berlin" - utalt a soron következő ellenfelekre. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?