Grigor Dimitrov a világbajnok

A bolgár Grigor Dimitrov nyerte a férfi teniszezők londoni világbajnokságát, a vasárnap esti fináléban nagy csatában, három szettben 7:5, 4:6, 6:3-ra legyőzte a belga David Goffint.A döntő első játszmája kissé hektikusan kezdődött, a 26 éves Dimitrov az első két adogatását elveszítette, és belga ell

A bolgár Grigor Dimitrov nyerte a férfi teniszezők londoni világbajnokságát, a vasárnap esti fináléban nagy csatában, három szettben 7:5, 4:6, 6:3-ra legyőzte a belga David Goffint.

A döntő első játszmája kissé hektikusan kezdődött, a 26 éves Dimitrov az első két adogatását elveszítette, és belga ellenfele is elbukta első szervajátékát. Goffin 4:3-ig őrizte brékelőnyét, a bolgár azonban ekkor egyenlített, majd 6:5-nél ismét fogadóként nyert, ezzel övé lett a szett.

A másodikban már sokkal jobban vigyáztak szerváikra a felek, a szakasz egyetlen brékjét Goffin érte el, így egyenlített.

Az elődöntőben a Rogert Federert búcsúztató Goffin a harmadik szett első játékában három bréklabdához jutott, ám a bolgár nem adta adogatását, s ettől olyan erőre kapott, hogy a folytatásban esélyt sem adott riválisának: a döntő játszmát 6:3-ra nyerve karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta.

„Ez egy kivételes siker, de még többre vagyok képes. Kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanom egész évben, a Grand Slam-tornákon pedig rátennem még egy lapáttal” – nyilatkozta a bolgár teniszező, aki ezzel felugrott a világranglista 3. helyére.

Tavaly hullámvölgyben volt, visszaesett a világranglista 40. helyére, azonban fel tudott állni, év elején az Australian Openen már elődöntőt játszott. „Megértettem, hogy minden a megfelelő hozzáálláson múlik. Fontos, hogy az ember olyanokkal vegye körül magát, aki támogatják. Kimásztam a gödörből, lépésről lépésre haladtam felfelé. Most azonban nem pihenhetek a babérjaimon” – nyilatkozta az újdonsült világbajnok. A Goffin elleni döntőben csak az ötödik meccslabdáját értékesítette. „A mérkőzés végén már ideges voltam, de ez érthető. Szerencsére felül tudtam kerekedni ezen” – mondta Dimitrov, aki örömében elsírta magát a pályán.

A bolgár játékos 1998 óta az első férfi teniszező, aki rögtön első vb-részvétele során győzni tudott. Ez a bravúr utoljára a spanyol Alex Corretjának sikerült. Dimitrov mind az összes meccsét megnyerte a Mesterek Tornáján, Goffint már a csoportkörben is legyőzte.

A világbajnoki cím és a több mint 2,5 millió dolláros pénzjutalom mellett Grigor Dimitrov boldogságát fokozhatja, hogy a harmadik helyen zárja az évet a világranglistán.

(MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?