Gondot okozhat az eső és a szél

Spielberg. Eső, erős szél, vagy akár vihar is befolyásolhatja a hétvégi, utolsó Forma–1-es Osztrák Nagydíjat. A meteorológusok szerint semmi sem lehetetlen, de az erőlejelzések szerint majdnem biztos, hogy a pilóták most sem számíthatnak ideális körülményekre.

Spielberg. Eső, erős szél, vagy akár vihar is befolyásolhatja a hétvégi, utolsó Forma–1-es Osztrák Nagydíjat. A meteorológusok szerint semmi sem lehetetlen, de az erőlejelzések szerint majdnem biztos, hogy a pilóták most sem számíthatnak ideális körülményekre. Főleg az eső okozhat gondot, gondoljunk csak a Brazil Nagydíjra... Az utolsó, A1-Ringen megrendezett futam (mivel az osztrák parlament elfogadta a dohányreklámok betiltásáról szóló törvényt, a FIA más országba helyezi át a versenyt) más izgalmakkal is szolgál, hisz az ötszörös világbajnok Michael Schumachernek (Ferrari) újra esélye van visszahódítani a finn Räikkönentől a bajnokság vezető helyét. Ehhez négy ponttal kéne többet szereznie, mint a fiatal trónbitorlónak.

A szenzációs pályacsúcsot elérő Michael Schumacher volt a leggyorsabb a Forma–1-es Osztrák Nagydíj első, pénteki időmérő edzésén. Mögötte a szintén Ferrarival száguldó Rubens Barrichello, valamint Mark Webber (Jaguar-Cosworth) végzett. Eredmények: 1. M. Schumacher 1:07,908 p (átlag: 229,334 km/ó), 2. Barrichello 1:08,187, 3. Webber 1:08,512, 4. Villeneuve (kanadai, BAR-Honda) 1:08,680, 5. Button (angol, BAR-Honda) 1:08,831, 6. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 1:08,839.

Az osztrák A1-Ring 4326 méter hosszú, a versenyzőknek 71 kört kell megtenniük, hogy elérjék a 307 kilométeres össztávot. A több hosszú egyenesekkel tarkított pályán tizenöt kanyar nehezíti a pilóták dolgát. Tavaly Michael Schumacher diadalmaskodott csapattársa Rubens Barichello és a Williams színeiben versenyző, Juan Pablo Montoya előtt.

A világbajnokság állása: Räikkönen 32 pont, M. Schumacher 28, Alonso 25, Barrichello 20, Coultard 19, R. Schumacher 17. A konstruktőrök versenye: McLaren 51 pont, Ferrari 48, Renault 34, BMW 32. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?