Gondban a Jordan

Budapest. Úgy tűnik, Alex Yoong lesz Baumgartner Zsolt legkomolyabb konkurense a Jordan második számú kocsijáért. A Forma–1-es csapat névadó főnöke állítólag a maláj pilótának is ajánlatot tett: ha fizet, versenyezhet a csapatában.

Budapest. Úgy tűnik, Alex Yoong lesz Baumgartner Zsolt legkomolyabb konkurense a Jordan második számú kocsijáért. A Forma–1-es csapat névadó főnöke állítólag a maláj pilótának is ajánlatot tett: ha fizet, versenyezhet a csapatában. A Jordan nemrég szerződést ajánlott a magyar pilótának a 2004-es szezonra, de úgy tűnik, a maláj versenyzőnek is felkínálta az egyik autóját. „Valóban kaptam egy ajánlatot: ha fizetek, újra a Forma–1-ben vezethetek. Remélem, összejön a dolog, de újabb szponzorokra lesz szükségem, ha ismét versenyezni akarok” – nyilatkozta Yoong, és bár nem árulta el, melyik csapat kereste őt meg, valószínűleg a súlyos anyagi gondokkal küszködő Jordanról lehet szó. Ezt látszik alátámasztani Eddie Jordan tulajdonos bejelentése, melyben nem tagadta, elképzelhető, hogy csapata elhagyja a Forma–1-et. „Eszem ágában sincs kiszállni a Forma-1-ből, de lehet, hogy mégis erre kényszerülök. A nagy motorgyártók ugyanis lehetetlenné teszik a privát csapatok fennmaradását. Egy gyári motor nekünk megfizethetetlenül drága, szerintem a motorszállítóknak elérhető csomagokat kellene felkínálniuk a privát istállók számára” – panaszkodott a becslések szerint 25 millió eurós adósságot felhalmozott Jordan GP tulajdonosa. Az ír üzletember, hogy megmentse F–1-es alakulatát, néhány hete eladta a csapat részvényeinek 49,9 százalékát egy Merrion Capital nevű, ír spekulánsok birtokolta konzorciumnak, de ha még így sem sikerül kimásznia a gödörből, akkor a maradék 50,1 százaléktól is meg kell válnia. (index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?